Ana SayfaHaberler1990’dan beri aralıksız yayınlanan Dergâh dergisi, ekonomik kriz sebebiyle yayınına ara verdi

1990’dan beri aralıksız yayınlanan Dergâh dergisi, ekonomik kriz sebebiyle yayınına ara verdi

Türkiye’de muhafazakar camianın önemli yayın organlarından Dergâh Dergisi, “kâğıt tedarikinde yaşanan zorluklar” ve içinde bulunulan şartlar sebebiyle yayın hayatına ara verdiğini duyurdu.

Derginin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu cümleler yer aldı:

“32. cildimizin son sayısı olan Şubat sayımız çıktı. Maalesef okuyucularımıza üzücü bir haberimiz var: Bütün dünyada gözlemlenen kâğıt tedarikinde yaşanan zorluklar ve içinde bulunduğumuz şartlar dolayısıyla Dergâh Dergisi yayınına ara veriyor.”

İlk olarak 1918 yılında Yahya Kemal tarafından Kuva-yı Milliye ruhunu canlı tutmak ve Anadolu’daki Milli Mücadele’ye destek vermek için kurulan Dergâh dergisinin kadrosunda Ahmet Hamdi Tanpınar, Nurullah Ataç, Ahmet Kutsi Tecer, Abdülhak Şinasi Hisar gibi dönemin önemli isimleri yer almıştı.

Sonra bir süre yayın hayatına ara veren Dergâh dergisi, 1990 yılında Ezel Erverdi yönetiminde ve Mustafa Kutlu editörlüğünde yeniden yayın hayatına başlamıştı. Dergi, 90’lı yıllarda İsmet Özel ve İsmail Kara gibi isimlerin şiir ve düzyazıları ile bir edebi muhit haline gelmiş ve İbrahim Tenekeci, Süleyman Çobanoğlu gibi isimlerin yetiştiği yer olmuştu.

Dergi, 1990 yılından bu yana her ay aralıksız olarak yayınlanmaktaydı.

Derginin editörlüğünü 2016 yılından bu yana şair-yazar Ali Ayçil yapıyordu.   

- Advertisment -