Ana SayfaHaberlerGündem2000 yılında askerliğini Tarkan’la bedelli olarak yapan Sinan Oğan, 2014’teki bedelli askerliğe...

2000 yılında askerliğini Tarkan’la bedelli olarak yapan Sinan Oğan, 2014’teki bedelli askerliğe “Kandil’in, İmralı’nın talebi” demiş

Erdoğan’a destek açıklayan Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın askerliğini 2000 yılında Malatya’da Tarkan ile aynı bölükte bedelli olarak yaptığı ortaya çıkmıştı. Sinan Oğan, MHP milletvekili olduğu 2014’te çıkan bedelli askerliği çözüm sürecine bağlamış: “Bedelli düzenlemesinin Kandil’le pazarlıkla, İmralı’yla pazarlıkla ne kadar alakası var bunu da sorgulamak lazım. Bedelli meselesinin İmralı’yla koordine edildiği ortaya çıkıyor. Asker sayısının azaltılması, çözüm süreciyle ilgili hükümetin önüne konmuş talepler listesinden biri olabilir.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turuna ATA İttifakı’nın adayı olarak giren, ikinci turda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Sinan Oğan’ın bedelli askerlik yaptığı ortaya çıkmıştı.

Oğan’ın bedelli askerlik yaptığı kamuoyunun gündemine, bir Twitter kullanıcısının “Babam, Sinan Oğan ve Tarkan aynı bölükteymiş, alın size derin devlet” tweetindeki fotoğraf nedeniyle gündeme gelmişti.

Twitter’da paylaşılan fotoğrafta, 1999 depreminden sonra çıkan bedelli askerlik düzenlemesiyle askerlik yaptığı bilinen şarkıcı Tarkan ile Oğan’ın da aralarında bulunduğu askerler görülüyor.

“Bedelli çalışmasının İmralı’yla koordine edildiği ortaya çıkıyor”

Oğan, MHP milletvekili olduğu 2014’te çıkan bedelli askerlik düzenlemesi için “İmralı’yla koordineli yapıldığı ortaya çıkıyor” iddiasında bulunmuştu.

3 Aralık 2014 tarihli Habertürk’te Balçiçek İlter’in Karşıt Görüş programına konuk olan Oğan, şunları söylemişti:

“Bu işin acaba Kandil’le pazarlıkla, İmralı’yla pazarlıkla ne kadar alakası var bunu da sorgulamak lazım. Bedelli meselesinin ama altını çizeyim Genelkurmay’dan bağımsız bir bedelli çalışmasının demek ki o zaman İmralı’yla koordine edildiği ortaya çıkıyor.

“Hükümet diyor ki, ‘Güneydoğu’dan askeri çektik, bir çatışmasızlık ortamına ülkeyi soktuk’. Ondan sonra bakıyorsunuz ki 46 gün önce başbakan bedelli için ‘asla yok’ diyor, Genelkurmay Başkanı ‘haberimiz yok’ diyor, Milli Savunma Bakanı ‘tek kelimeyle yok’ diyor. 46 gün sonra bakıyorsunuz ki pat diye geldi. Demek ki bunun bir boyutunda çözüm süreciyle ilgili hükümetin önüne konmuş talepler listesinden biri olabilir.

“Böyle bir ortamda Türkiye’nin asker sayısının böylelikle ciddi bir şekilde azaltılmasının milli güvenliğimize sakıncası olacağı kanaatindeyim.”

- Advertisment -