Ana SayfaHaberler2009’da “çarşaf açılımı” tartışmaları sırasında CHP’ye katılan Kadiri lideri 15 yıl sonra...

2009’da “çarşaf açılımı” tartışmaları sırasında CHP’ye katılan Kadiri lideri 15 yıl sonra yine yerel seçim öncesi AK Parti’ye döndü

Kılıçdaroğlu’nun İBB adayı olduğu 2009 yerel seçimleri öncesinde CHP’ye katılmasıyla gündeme gelen Kadiri lideri Abdul Hafız Aydın, 15 yıl sonra AK Parti’ye geri döndü. Aydın, kendisiyle birlikte CHP’den AK Parti’ye katılan 400 kişi için yapılan törende konuştu: “2009'dan bu yana hasret çektiğim, sevdiğim yuvama geri döndüğüm için heyecanlıyım. Halkın desteğiyle seçimi kazanacağız.” Aydın, 2009 yerel seçimleri öncesi muhafazakar kesime yönelik açılımları sırasında CHP’ye katıldığında, "İstanbul’da Kadiri tarikatına mensup 30 bin, Sultanbeyli’de ise 9 bin seçmen var. Halkımız AKP tarafından büyük zarara uğratıldı. Ben de bu kişileri temsilen CHP’ye üye oldum" diye konuşmuştu.

2009 yerel seçimleri öncesi CHP’ye katılmasıyla gündeme gelen Kadiri lideri Abdul Hafız Aydın, 15 yıl sonra AK Parti’ye katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan 400 kişi için düzenlenen törende AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe şöyle konuştu:

“Gönlümüzü, yüreğimizi birleştirerek 31 Mart seçimlerinde de sizlerle birlikte inşallah İstanbul’umuzda da en güzel sonucu alacağız. Buna eminim. İstanbul’umuz için alacağız, ilçelerimiz için alacağız.”

CHP’den AK Parti’ye katılanlar adına konuşan Abdül Hafız Aydın, ‘2009’dan bu yana hasret çektiğini, sevdiği yuvasına geri döndüğü için mutlu ve heyecanlı olduğunu, yarından itibaren dostları, arkadaşları ve kanaat önderleriyle sahaya ineceklerini, halkın desteğiyle seçimi kazanacaklarını ve bu yarışı çok önde bitireceklerini’ söyledi.

CHP’nin 2009 açılımları

Deniz Baykal’ın genel başkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İBB Başkan adayı olduğu 2009 yerel seçimleri öncesinde CHP, muhafazakar kesime yönelik birçok açılım politikasıyla gündeme gelmişti.

Baykal’ın partiye üye olan çarşaflı kadınlara rozet taktığı görüntüler üzerine CHP çevrelerinde “çarşaf açılımı” tartışmaları başlamıştı.

CHP’nin o seçimlerdeki Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı emekli imam Osman Nuri Bedir, “çarşaf açılımı” tartışmaları sırasında partiye katılan Kadiri lideri Abdul Hafız Aydın’a rozetini takmıştı.

Aydın, CHP’ye katılmasıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

“İstanbul’da Kadiri tarikatına mensup 30 bin, Sultanbeyli’de ise 9 bin seçmen var. Halkımız AKP tarafından büyük zarara uğratıldı. Ben de bu kişileri temsilen CHP’ye üye oldum.

“CHP’de daha iyi hizmet vereceğime inanıyorum. Kadiri tarikatından gelen bir insanım. İnsanlarımızı temsil ediyoruz. CHP’nin daha iyi bir hizmet vereceğine inanıyorum.”

Dönemin CHP İBB Başkan Adayı Kılıçdaroğlu da Sultanbeyli adayı Bedir ve Abdul Hafız Aydın’la birlikte Sultanbeyli’de seçim irtibat ofisi açmıştı.

Abdul Hafız Aydın (solda), Osman Nuri Bedir (sağda).

- Advertisment -