Ana SayfaHaberler“23 Nisan’da Biden ‘Soykırım” kararını bildirmek için Erdoğan’ı arayacak” iddiası

“23 Nisan’da Biden ‘Soykırım” kararını bildirmek için Erdoğan’ı arayacak” iddiası

Dün ilk kez iklim zirvesinde online olarak bir araya gelen Biden ve Erdoğan’ın 23 Nisan'da (bugün) bir telefon görüşmesi yapması için diplomatların uğraştığı öğrenildi. Görüşmenin gündemi ABD Başkanı Biden’ın 24 Nisan’da “Soykırım” kavramını kullanıp kullanmayacağı. Yaptırım kararını bizzat arayıp Putin’e telefonda bildiren Biden’ın “Soykırım” kararını bildirmek için Erdoğan’ı arayacağı iddia ediliyor.

ABD’de Kasım ayında gerçekleşen başkanlık seçimlerinden bu yana Ankara’nın merakla beklediği Erdoğan – Biden telefon görüşmesinin 23 Nisan (bugün) günü yapılması için diplomatların çalıştığı öğrenildi.  

ANKA Haber Ajansı’nda yer alan habere göre görüşme iki liderin iklim zirvesinde dün ilk defa internet ortamında bir araya gelmesinin ardından planlandı.

Görüşmenin ana gündeminin ABD medyasında yer alan Biden’in 24 Nisan’da 1915 olayları için “soykırım” deme kararı olduğu iddia ediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’ya yönelik yaptırım kararından önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayıp, yaptırım kararını bizzat ilettiği göz önünde bulundurulduğunda, Biden’ın bu görüşmede de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ertesi gün 1915 olayları ile kararını iletme ihtimali yüksek görülüyor.

- Advertisment -