Ana SayfaÖZEL HABER24 yaşındaki Twitter fenomeni, mülteci karşıtlığını fırsata çevirdi; “Düzensiz Göçle Mücadele Derneği”...

24 yaşındaki Twitter fenomeni, mülteci karşıtlığını fırsata çevirdi; “Düzensiz Göçle Mücadele Derneği” açma vaadiyle onlarca kişiyi dolandırdı

24 yaşındaki lise terk Batuhan Göçer, milliyetçi Twitter fenomenleriyle açtığı Spaces odalarında ünlendi. Kamuflajlı, kalaşnikoflu pozlarla kendisini Suriye’de savaşmış bir asker olarak tanıttı. Mültecilerle mücadele için “Düzensiz Göçle Mücadele Derneği” açma vaadiyle onlarca kişiden para topladı. Bir şehit yakınından “kütüphane kuruyoruz” diye para sızdırdığı ortaya çıktı. Topladığı paralarla tatile gittiği Bozcaada’da olduğu iddia edilen Göçer hakkında mağdurlar suç duyurusunda bulunacak.

24 yaşındaki Batuhan Göçer, Twitter’daki Spaces odalarında yaptığı milliyetçi ve mülteci karşıtı yayınlarla ünlendi.

Lise terk olan Göçer, kamuflajlı ve silahlı fotoğraflarla asker olduğu izlenimi oluşturdu. Suriye’de savaştığını iddia etti.

Gerçek Hayat dergisinden gazeteci Baki Yaya’ya göre, Batuhan Göçer Suriye’ye birkaç kez gitmişti ancak çatışmaya girmemişti, hattâ askerlik bile yapmamıştı:

“2019’un aralık ayının başlarında Murathan ağabeyin bir grubu vardı Twitter’da. O grupta 60-70 tane hesap var. Milli duyguları, vatani duyguları tag çalışması yapıyorduk. B.G. de grupta vardı, o grup aracılığıyla tanıştık. Fazla geçmedi, bir gün bana mesaj attı. Bir derdinin olduğunu söyledi. Numaramı attım, aradı beni. ‘Ağabey sana ideolojik olarak uzağım ama sen iyi bir insansın. Sıkıntım olduğunda konuşabilir miyim?’ dedi. Tabii dedim. Sonra yanıma gelmek istedi, Bilecik’te okuyordum oraya davet ettim. Tam aynı dönemde babasından bahsetti. Fazla derinlemesine inmeyeceğim. Babasını biraz farklı tanıttı. Rauf Ağabey’e de kendisini Selanikli bir Yahudi olarak tanıtmış. Başkalarına MİT’te çalıştığını söyleyerek yaklaşmış. Birilerine Suriye’de görevli olduğunu söylemiş. Bana Bilecik’te, babasının kendisine para göndereceğini fakat 18 yaşında olmadığından kartı olmadığını, parayı benim hesabıma gönderip gönderemeyeceğini sordu. Yabancı da bir numara gösterdi, ben de kabul ettim. Bilecik’ten benimle Kocaeli’ye geldi. Suriye’ye de üç dört kez geldi, bir kere de benimle geldi. Ben gazeteci kimliğimle Suriye’ye gittim. Mesele de buradan patladı. Çatışmaya girdiğini söylemiş, ben de yalan söylediğini ifşa ettim. Eğitimi yok, askerliğini yapmamış… Bunları yapan insan bile böyle hikâyeler anlatamaz. Buse Hanım’la konuştuğu dönemde B.G. ile arkadaşlığımı bitirdim. Ben o dönem birden fazla kızla konuşurken görüyordum arkadaşı ve sürekli bir para akışı vardı ona. Ailesinin gönderdiğini iddia ediyordu. Herkese farklı bir hikâye anlatmış. Bize de farklı bir hikâye anlattı. Yalan söyleme bağımlısı, ben bunun şizofreni olduğunu düşünüyorum.”

Göçer’in gerçek hikayesinin ortaya çıkmasından sonra kendisi tarafından dolandırılanlar tecrübelerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.

“Milliyetçiliği geçim kapısı haline getiren arkadaşımız”

O isimlerden Rauf Köse, Göçer’i “rüzgara göre ümmetçi, ülkücü, milliyetçi, Türkçü güncel siyasetine göre konum alan, kendisini defalarca uyarmama rağmen milliyetçiliği geçim kapısı haline getiren arkadaşımız” diye tarif ediyor.

Rauf Köse, Batuhan Göçer’e para gönderdiğini gösteren bir ekran görüntüsünü de paylaştı:

Köse, Göçer’in kendisine yalan söylediğini başka bir konuşmada fark etmiş:

“Şehit nişanlısını 6 bin TL dolandırdı” iddiası

Bazı Twitter kullanıcıları Batuhan Göçer’in, şehit polis memuru Yaşar Özlem’in nişanlısını da “kütüphane kurma” yalanıyla dolandırdığını iddia etti.

“35-40 mağdur olduğuna dair duyum aldım”

Göçer’in eski kız arkadaşlarından Z. de Batuhan Göçer’in kendisini nasıl dolandırdığını anlattı:

“Batuhan’la kasım ayından beri birlikteliğimiz vardı. Bu süre zarfında benden yüklü miktarda borçlar aldı. Aileler ilişkiyi biliyor, buluştuğumuzda birçok şeyi ödüyor diyerek vermiştim. Ancak bu süreçte CC’den onunla alakalı birçok soru geliyordu. Hem de çok ağır ithamlarla. Ciddi kavgalar ediyorduk ancak bir şekilde barışıyorduk. Sonra beni aldattığını öğrendim. Birçok kızla özel mesajları geldi. Buse’yi aradım ve onla görüştük. Olan bitenleri anlattı. O an ki duygusal bunalımımla ve Batuhan’ın beni sıkıştırmasıyla B. ile neler planladığımızı anlattım. 2 ay, bir iyi bir kötü iletişimimiz oldu. Ailesine dahi korumuşluğum vardır. Sonra öde borcunu dedim. Olmayacaktı çünkü hala aldattığı diğer kızları ve borç aldığı insanları öğrenmeye başladım. Bu zamana kadar susma nedenim ismimi düşünmem ve böyle bir olayla anılmamak istememdi. Sonra bir arkadaşını arayıp olayları anlattım. Kime güveniyorsa git anlat dedim. Sonra Batuhan aradı ve arkadaşlarıyla konuşmalarımı söyledi. Ve ‘eline güç geçse ilk sen bana vurursun’ dedi. Açık açık ‘evet çünkü değişeceğin yok, bir şeyler yaşaman gerekiyor’ dedim. Sonra beni arayıp ‘artık düşmanımsın’ dedi. ‘Açık açık yapmam gerekiyordu özür dilerim’ de dedim. Biraz pişman hissettim. Çünkü 3-4 kişi vardı kanıtlı bildiğim. Ama 35-40 kişi olduğuna dair duyum aldım” 

https://twitter.com/zeynepyafin/status/1542973185200726018?s=20&t=nqrtXYnFLeUtqhEJh0SU-w

Dolandırılan kişilerden B.,  Batuhan Göçer’in kendisine “hiçbir şey yapamazsın” dediği konuşmaları paylaştı:

“‘Düzensiz Göçle Mücadele Derneği’ kuracağız. Ofis açmamız için para gönderin”

Açılan sesli odalardan birinde, dolandırılan bir kişi, “‘Düzensiz Göçle Mücadele Derneği’ açmak için para gerektiği” yalanıyla nasıl dolandırıldığını paylaştı:

“Ben, yaptığım videoları paylaşması için ona gönderiyordum. Bir süre sonra benden IBAN istedi ve ‘bir şekilde derneğe destek ol kardeşim, ofis açılacak’ dedi. Ben de ‘ağabey şu an müsait değilim’ dedim. Bunun üzerine mesajlarıma cevap vermemeye başladı. Daha sonra ZOOM’dan dernek için toplantı gerçekleştirdi ve toplantıya katılan herkesten ofis için para istedi. Ben de ofis kurulması için kendisine 250 TL yolladım.”

Erlik ve Jahrein’le düzenli olarak yayın yapmış. Batuhan Göçer’in yaptığı yayınlara Jahrein, Erlik gibi milliyetçi Twitter fenomenleri de düzenli olarak katılmış.

Batuhan Göçer’in dolandırıcılıktan elde ettiği parayla Bozcaada’ya tatile gittiği ve halen orada olduğu iddia ediliyor. Göçer hakkında mağdurlar suç duyurusunda bulunacak.

- Advertisment -