Ana SayfaHaberler28 Şubat hükümlüleri tutuklanıyor

28 Şubat hükümlüleri tutuklanıyor

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan eski generallerden Çetin Doğan, tutuklandı. Çetin Doğan'ı Çevik Bir ve başka emekli generaller izledi.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinden korumaları eşliğinde çıkan Doğan, Bitez Mahallesi’ndeki Bodrum Adliyesi’ne giderek teslim olmuştu.

“HER ŞEY ORTADA”

Saat 15.30 sıralarında Bodrum Adliyesi’ne giden Emekli Orgeneral Çetin Doğan, saat 16.30 sıralarında çıkış yaptı. Savcıya ifade verdiği belirtilen Doğan, yaptığı açıklamada, “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey” dedi. Doğan’ın Bodrum Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten Muğla Kapalı Cezaevi’ne götürüleceği öğrenildi.

Bu arada Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Ersöz paylaşımında şöyle dedi:

“84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak” dedi.

EROL ÖZKASNAK VE YILDIRIM TÜRKER DE GÖZALTINDA

Gazeteci Müyesser Yıldız, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 generalin alınmasına başlandığını söyledi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yıldız, “İlk olarak Ankara’da olan Erol Özkasnak ve Yıldırım Türker, sivil polisler tarafından evlerinden alındı” dedi.

- Advertisment -