Ana SayfaHaberler29 ilde eş zamanlı ‘Demir Yumruk’ operasyonu: Aralarında Erol Evcil ve Erdal...

29 ilde eş zamanlı ‘Demir Yumruk’ operasyonu: Aralarında Erol Evcil ve Erdal Acar’ın da olduğu çok sayıda gözaltı

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddiasıyla bazı firmalara “Demir Yumruk” adında bir operasyon düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar aralarında Alaattin Çakıcı’nın arkadaşı Erol Eşrefoğlu (Evcil) ve eski Beşiktaş yöneticisi Erdal Acar’ın da olduğu 250 kişi gözaltına alındı. 14 fabrika ve 850 adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, demir çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren bazı firmalara ve onlar üzerinden güç toplamaya çalışan suç örgütlerine yönelik, ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’, ‘Nitelikli Dolandırıcılık’, ‘Rüşvet ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet’ suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu müfettişleri, MASAK personeli ortak çalışma grubu oluşturdu; bu gruba KOM ekipleri de destek verdi.

Soruşturma belgelerine göre oluşturulan ortak çalışma grubu, operasyonun hazırlık aşamasında 10 ay süresince dinleme ve fiziki takip tedbirleri uyguladı. Bu çalışmaların sonucunda Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütü tespit edildi.

Kamuyu 25 milyar lira zarara uğratmışlar

Suç örgütülerinin ‘demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek üçüncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları’ belirlendi.

Firmaların düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi.

29 ilde eş zamanlı operasyon

Çalışmalar sonucunda bu sabah (28 Haziran) Ankara merkezli aralarında İstanbul, Hatay, İzmir, Adana ve Kocaeli’nin de bulunduğu 29 ilde eş zamanlı “Demir Yumruk” operasyonu düzenlendi. Operasyonda 840 ekip, 2100 personel, 250 vergi müfettişi ve MASAK personeli görev aldı.

Operasyonda 374 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, şu ana kadar 250 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Erdal Acar ve Erol Eşrefoğlu da (Evcil) bulunuyor. 14 fabrika ve 850 adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.

- Advertisment -