Ana SayfaHaberlerCHP aday tanıtım toplantısında Lütfü Savaş anons edilmedi. Özgür Özel: “3-5 memnuniyetsiz...

CHP aday tanıtım toplantısında Lütfü Savaş anons edilmedi. Özgür Özel: “3-5 memnuniyetsiz arkadaşın partiden ayrıldığını görüyoruz”

CHP'nin belediye başkan aday tanıtım toplantısına adaylıktan çekilmesiyle ilgili tartışmalar devam eden Lütfü Savaş katılmadı. Hatay'ın anons edilmesi üzerine sahneye yalnızca Hatay'daki ilçe adayları çıktı. Toplantıda konuşan Özgür Özel: “Son günlerde bazı televizyonlarda bazı gazetelerde 3,5,10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını, eleştirel açıklamalarını görüyoruz. Benim gönlümde manşette olan, benim gönlümün kahramanı; kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefon açıp, “Çok istedim olmadı. Sizi belirlediler. Ben çalışmaya hazırım” dediği telefonla görevine başlayanlar var. Kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var.”

CHP, Ankara Spor Salonu’nda belediye başkan adayları tanıtım toplantısı düzenliyor.

Adaylığının geri çekilmesiyle ilgili tartışmalar devam eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın toplantıda olmaması dikkat çekti.

CHP lideri Özgür Özel’in toplantıdaki konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, seçmenimizi dinledik, aday adaylarımızı dinledik, sokağın sesine kulak verdik, kanaat önderleriyle görüştük, partililerimizi görevlendirdik, onların raporlarını aldık, 3 bin araştırma yaptırdık, 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Memnuniyet anketleri olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik. Bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı seçmenin taleplerini okumayı tercih ettik. Sonuç olarak burada karşınızda adaylarımız var.

“Son günlerde bazı televizyonlarda bazı gazetelerde 3,5,10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını eleştirel açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum ama esas konuşulması gereken, benim gönlümde manşette olan, benim gönlümün kahramanı; kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefon açıp, “Çok istedim olmadı. Sizi belirlediler. Ben çalışmaya hazırım” dediği telefonla görevine başlayanlar var. Kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var.

“Açıkça netçe şunu söyledi ‘Hatay mağdur oldu çünkü belediyesi bizde değildir’ dedi. Bu söze siyaseten verecek bir cevap bulamadım bu söze söyleyecek söz bulamadım çünkü karşımızdaki depremzedeyi geçmişte verdiği oydan dolayı cezalandıracak gelecekte vereceği oya göre şantaj yapabilecek bir taş kalpliliğe bağlıydı. Onun kalbinde taş var, kalbinde vicdan, insaf yok.

“Kampanyamızın ana sloganı işimiz gücümüz Türkiye. Bu slogan CHP’li belediye başkanlarımız tarafından kendi kentlerinde “İşimiz gücümüz Ankara”, “İşimiz gücümüz Malatya”; kendi ilçelerinde “İşimiz gücümüz Kadıköy”, “İşimiz gücümüz Çankaya” olarak kullanılacak. Bu sloganla ilgili önemli bir gündem var. Bu sloganı bir parti diyor bizim bir adayımız 3 ay önce kullandı, bir parti diyor 10 gün önce billboard giydirdik. Ama şimdi o arkadaşlara şu çağrıyı yapıyorum hemen bilgisayarları başına geçsinler hemen “İşimiz gücümüz Bursa” sitesine, “İşimiz gücümüz Sivas” gibi sitelere bir baksınlar. Bu isimlerin başvuru hakları bundan iki ay önce kampanyanın başladığı gün alındı. 9 Ocak tarihinde başvurusunu yaptığımız domainini aldığımız bu sloganımızı beğenenler varsa o beğenen arkadaşlarımıza “İşimiz gücümüz Türkiye” diyen CHP’nin kurumsallığına saygı duymasını bekliyoruz.

“Beş yıl önce CHP’nin içinde bulunduğu ittifak bugün aynı isimler seçimlere girmiyor. Bu ittifak ortaklarımızın verdiği bizim de saygı duyduğumuz karar. Bizim işimiz genel siyasette iktidara muhalefet etmek. Muhalefete muhalefet iktidara yaradığının bilincindeyiz. O yüzden muhalefetle uğraşmayız. Bugün geçmişte beraber olduklarımız ayrı adaylarla karşımızda olabilirler buna da saygı duyacağız ama gücümüzü aldığımız yetkimizi aldığımız, hizmetlerimiz değişmedi.”

Hatay anons edildi, Lütfü Savaş yok

Tek tek iller anons edilip büyükşehir veya il belediye başkan adayları ile ilçe adayları sahneye çağrılırken sıra Hatay’a geldiğinde yalnızca ilçe adayları sahneye çıktı. Hatay Büyükşehir adaylığı için herhangi bir anons yapılmaması dikkat çekti.

Esenyurt da anons edilmedi

İstanbul adayları arasında da Esenyurt adayı Ali Gökmen’in adı anons edilmedi. CHP’nin, DEM Parti ile vardığı iş birliği kararı sonucu Gökmen’i adaylıktan çekeceği kulislere yansımıştı.

- Advertisment -