Ana SayfaHaberlerDünya39 milyon Euro’luk ziyaret: Almanya Başbakanı Scholz Suudi Arabistan’ı enerji anlaşması için...

39 milyon Euro’luk ziyaret: Almanya Başbakanı Scholz Suudi Arabistan’ı enerji anlaşması için ziyaret etti, Alman hükümeti silah satış yasağını kaldırdı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un geçen haftasonu yaptığı Suudi Arabistan ziyaretinden iki gün sonra Alman hükümeti, 2018’de Yemen Savaşı nedeniyle uygulanmaya başlanan Suudi Arabistan’a yönelik silah satış yasağını kaldırdı. Almanya, Rusya’ya bağımlılığını azaltmak için Suudi Arabistan’la olan enerji alışverişini arttırmak istiyor. Angela Merkel liderliğindeki, muhafazakar ve sosyal demokrat hükümet, Yemen Savaşı nedeniyle 2018’de Suudi Arabistan’a silah satışına devam etmeme kararı almıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, geçen haftasonu Rusya’ya bağımlılığını azaltmak için enerji anlaşmaları yapmak amacıyla Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’a özel bir gezi düzenledi.

Scholz’un Suudi Arabistan ziyaretinden sonra, Alman hükümeti 2018’den beri Suudi Arabistan’a Yemen Savaşı nedeniyle uygulanan silah satış yasağını kaldırdı ve 39 milyon Euro’luk uçak parçası satışı gerçekleştirme kararı aldı.

Almanya, özel anlaşmalarla Suudi Arabistan ve körfez ülkelerinden tedarik edilen enerji miktarını arttırmayı ve Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltmayı planlıyor.

2018 yılında Angela Merkel liderliğindeki muhafazakar CDU ve sosyal demokrat SPD koalisyonu, Yemen Savaşı nedeniyle Suudi Arabistan’a silah satışı gerçekleştirmeme kararı almıştı.

- Advertisment -