Ana SayfaHaberlerDünya4 ülkenin ardından İsviçre de konsolosluğunu kapattı

4 ülkenin ardından İsviçre de konsolosluğunu kapattı

Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ardından İsviçre de güvenlik gerekçesi nedeniyle İstanbul'daki başkonsolosluğunu kapattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır"

Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesi nedeniyle geçici olarak kapandı.

İsveç’teki Kur’an yakma olayları sonrası Türkiye’ye yönelik seyahat uyarıları yapan ülkeler, İstanbul’daki başkonsoluklarını geçici olarak kapattı. Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın güvenlik gerekçesiyle konsolosluklarını kapatmasına yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sessizliği eleştirilmişti.

‘Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katılan Soylu’dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Soylu, “60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır” dedi.

Öte yandan başkonsolukların kapatılmasının ardından Pierre Loti Fransız Lisesi, okul velilerine gönderdiği bilgilendirme mesajında, güvenlik gerekçesiyle Beyoğlu yerleşkesinin perşembe ve cuma günleri kapalı olacağını bildirdi.

Velilere gönderilen bilgilendirme mesajında, “Mevcut güvenlik bağlamında ve diplomatik merciler ile bağlantılı olarak, Beyoğlu yerleşkesi 2 Şubat Perşembe ve 3 Şubat Cuma günleri kapalı olacaktır. Kontrolümüz dışındaki bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Mümkün olan en kısa sürede normale dönmeyi öngörmek için cuma günü durumun gelişimi hakkında sizi bilgilendireceğiz” denildi.

Soylu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

‘Terör birinci gündem maddesi değil’: Avrupa ve Amerika’nın yaptığı hamleler ‘ben silahını vereyim sen öl stratejisidir. Türkiye’de terör bitmemiştir ama artık birinci gündem maddesi değildir. Terör örgütlerini besleyenlerin kim olduğunu biliyoruz. PKK-PYD besleyen Amerika Birleşik Devletidir. Yıllardan beri parayla, lojistikle ve insan kaynağı ile besleyen Amerika ve Batı bir terör devleti kurdurma hayalinden vazgeçmiş değildir.

Amerika ve Batı bizim bu coğrafyada bağımsız ve özgür olmamızı istememektedir. 3-4 gündür DEAŞ üzerinden 60 milyon turist hedefini koyduğumuz bir günde Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğini oluşturmuşlardır.

‘Operasyon çekiyorlar’: 15 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı. O istihbarat elemanının kim olduğunu herkes biliyor. Türkiye’ye operasyon yapmaya çalışan büyükelçiler, malum büyükelçinin girişimiyle Türkiye’ye operasyon çekmektedirler.

O aklı evveller. O Türkiye’nin iç işlerine müdahale etmek isteyenler… Madem o kadar biliyordunuz PKK/PYD’nin İstiklal Caddesi saldırısını Türkiye’ye haber vermediniz.

- Advertisment -