Ana SayfaHaberler47 yıl önce 3 yaşındayken önünde fotoğraf çektirdiği uçağı buldu, 3 yaşındaki...

47 yıl önce 3 yaşındayken önünde fotoğraf çektirdiği uçağı buldu, 3 yaşındaki oğlunun önünde fotoğrafını çekti

Brian Aerni, en favori fotoğrafını henüz üç yaşındayken çektirmişti.

1976 yılıydı. Aerni, babasının o zamanlar Denver’ın havacılık merkezi olan Stapleton Uluslararası Havalimanı’nda istasyon görevlisi olarak çalıştığı Denver, Colorado’da yaşıyordu.

Küçük bir çocukken bile babasıyla birlikte işe gitmeyi ve uçakların iniş ve kalkışlarını izlemeyi çok seviyordu.

Bu havaalanı gezilerinden birinde, Aerni’nin babası oğlunun bir fotoğrafını çekti. Fotoğrafta ön planda beyaz tişört ve ekose pantolon giymiş olan genç Aerni gülümsüyor.

Arkasında beyaz ve mavi Frontier Havayolları amblemiyle boyanmış Convair 580 pervaneli bir uçak var.

Aerni büyüdükçe havacılığa olan ilgisi de onunla birlikte büyümüş. Sektörde çalışmamış olsa da, hayatının ilerleyen dönemlerinde pilot lisansını almış. Şimdi 50 yaşında olan Aerni’nin küçük bir özel uçağı var. Evinin duvarında 1976 tarihli havaalanı fotoğrafının çerçeveli bir versiyonu gururla duruyor.

Birkaç yıl önce, 2015’te, Aerni kendini fotoğrafta yer alan uçağa ne olduğunu merak ederken buldu. Google’da biraz araştırma yaptı. FAA veri tabanını taradı ve sonunda uçağın Kanada’ya gittiğini keşfetti. Daha fazla araştırma yapan Aerni, uçağın bir yangın söndürme şirketi olan Conair’e ait olduğunu ve bu şirketin uçağı bir yangın söndürme uçağına dönüştürdüğünü öğrendi.

Aerni’nin aklına bir fikir geldi.

Artık üç yaşında bir oğlu ve yeni yürümeye başlayan bir kızı olan bir babaydı.

Aerni’nin oğlu sadece 1976’daki fotoğraftaki yaşında değildi, aynı zamanda genç Aerni’ye de çok benziyordu.

Aerni bir hevesle Conair’e telefonla ulaştı. Şaşırtıcı bir şekilde şirket hevesliydi ve bir ziyaret fikrini memnuniyetle karşıladılar.

Ne olduğunu anlamadan, Aerni ve o zamanki eşi Kanada’ya giden bir uçağa bindiler. Ancak oğullarının yeniden yaratılan fotoğrafta giymesi için bir çift ekose pantolon aldıktan sonra.

Havacılık hayranı Aerni için Kanada’nın Abbottsford kentindeki Conair tesisini ziyaret etmek çok eğlenceliydi. 2015 versiyonunda, Aerni’nin o zamanlar üç yaşında olan oğlu babasının 1976’daki pozunu mükemmel bir şekilde yeniden yarattı.

Kollar arkada, kocaman bir gülümseme. Ailesi de babasının 1970’lerdeki pantolonuna benzeyen ekose bir pantolon bulmayı başarmıştı. Yeniden yaratılan karede uçak artık kırmızı ve beyaza boyanmış olsa da hemen tanınabiliyor.

- Advertisment -