Ana SayfaHaberler6 lider bu kez Babacan’ın ev sahipliğinde buluşacak

6 lider bu kez Babacan’ın ev sahipliğinde buluşacak

28 Şubat’ta ortak mutabakat metnini imzalayan 6 siyasi partinin genel başkanı, 27 Mart’ta DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde Ankara’da biraraya gelecek. Babacan, bu buluşmadan önce liderlerle tek tek görüşecek. Görüşmenin ana konusu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e dönüş için yol haritası olacak.

Altı siyasi partinin (DEVA Partisi, CHP, DP, GP, İyi Parti, Saadet Partisi) genel başkanları 27 Mart Pazar günü üçüncü kez buluşacak. Buluşma bu defa DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Babacan, görüşme öncesinde sırasıyla Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Gültekin Uysal ve Temel Karamollaoğlu’nu tek tek ziyaret edecek ve Pazar günkü zirvenin gündemini ortaklaşa belirleyecek.

Liderlerin üçüncü buluşması öncesinde masada Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişin yol haritası, yeni seçim kanunu ve ittifaklar yer alacak.

Babacan: “Geçiş süreci ile ilgili bugünden çalışmaya başlamazsak seçimi kazanırız ancak Türkiye’yi kaybederiz”

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan dün (21 Mart) İzmir’de yaptığı konuşmada altı liderin buluşmalarında GPS’ye geçiş için yol haritasının belirlenmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanı adayının bugünden bu ortak çalışmalarla ilgili taahhüdü alınmazsa Türkiye kaotik bir dönem yaşayabilir. Seçimi kazanırız ama Türkiye’yi kaybedebiliriz. Seçimi kazanmak yetmeyecek. Seçimi kazandıktan sonra Türkiye’yi de kazanmalıyız” dedi.

- Advertisment -