Ana SayfaHaberler75 günde Gazze’de ölü sayısı 20.000’i geçti. BM: Gazze’deki aç hane oranı...

75 günde Gazze’de ölü sayısı 20.000’i geçti. BM: Gazze’deki aç hane oranı dünyada görülmüş en yüksek seviyede

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 20.000 kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre İsrail ordusunun aralıksız saldırıları sonucunda Gazze’nin nüfusunun yaklaşık %90'ı yerinden oldu. 40.000 bina yıkıldı. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre ölenlerin yaklaşık %70'i kadın ve çocuk.

7 Ekim’den bu tana geçen 75 günde Gazze’de ölü sayısı 20.000’i geçti.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Perşembe günü itibariyle Gazze’deki 36 hastaneden sadece dokuzu kısmen çalışır durumda.

Birleşmiş Milletler, yaklaşık 2,2 milyonluk nüfusun %90’ının ya da yaklaşık 1,9 milyonunun yerinden edildiğini tahmin ediyor.

BM destekli IPC tarafından hazırlanan bir rapor, Gazze’de kriz düzeyinde açlıkla karşı karşıya olan hane oranının dünya genelinde şimdiye kadar kaydedilen en yüksek oran olduğunu söylüyor.

Hamas, İsrail’in Gazze’ye yönelik “saldırılarının tamamen durması” dışında esir ve mahkûmların takası konusunda görüşme yapılmayacağını açıkladı.

Netanyahu da Gazze’deki çatışmaların “Hamas ortadan kaldırılana” kadar durmayacağını söyledi: “Hamas’a sunduğum seçenek çok basit: teslim ol ya da öl,” dedi. “Başka seçenekleri yok ve olmayacak.”

Netanyahu ayrıca ne Hamas’ın ne de Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın partisi El Fetih’in Gazze Şeridi’ni yönetemeyeceğini söyledi.

Kassam Tugayları, Gazze Şehri’nin kuzeyindeki El-Tuvam bölgesinde bir İsrail özel kuvvetini hedef aldıklarını ve ağır makineli silahlarla silahlı çatışmaya girdiklerini söyledi.

Silahlı kanat, İsrail Özel Kuvvetlerinden en az 11 askerin öldürüldüğünü söyledi.

- Advertisment -