Ana SayfaHaberler‘Thodex’in sahibine kırmızı bülten, ilişkili olan kişilere operasyon: 78 kişi hakkında yakalama...

‘Thodex’in sahibine kırmızı bülten, ilişkili olan kişilere operasyon: 78 kişi hakkında yakalama kararı!

Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 62 kişi yakalandı. Adalet Bakanlığı, Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattı.

Dünyada en çok kripto para yatırımı yapan üçüncü ülke olan Türkiye’de 22 Nisan’da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmadan sonra kripto para piyasası karıştı. Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in, yaklaşık 2 milyar dolarla yurtdışına kaçtığı ileri sürüldü. Bu iddianın duyulmasıyla müşteriler şirket merkezine hücum ederken, akşam üzeri Faruk Fatih Özer’den açıklama geldi. Özer, “Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağım” dedi.

Bu sabah kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer‘in piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığının öne sürülmesinin ardından şirketle ilişkili olduğu tespit edilen 78 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 62’si yakalandı. İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

- Advertisment -