Ana SayfaHaberler84 yaşındaki hükümlü iş insanı cezaevinde yaşamını yitirdi

84 yaşındaki hükümlü iş insanı cezaevinde yaşamını yitirdi

FETÖ soruşturması kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 84 yaşındaki Nusret Muğla Manisa T Tipi Cezaevi’nde hayatını kaybetti. Sağlık problemleri nedeniyle günde 14 ilaç kullandığı belirtilen Muğla için sosyal medya hesabından açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu: “Her hafta ısrarla ‘yaşlı’ dedik, ‘hasta’ dedik ama dinlemediniz”

Eylül 2016’da Manisa Emniyet Müdürlüğü’nde 31 gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanan Nusret Muğla, o dönemde kalp rahatsızlığı geçirmiş ve anjiyo olmuştu. Muğla anjiyonun ardından tahliye oldu ve yargılaması tutuksuz devam etti.

Muğla hakkında çıkan hükmün Yargıtay tarafından onaylanması sonucu yeniden cezaevine girmişti.

Muğla’nın kalp, tansiyon, romatizma, prostat, böbrek sorunları ve beyinde denge bozukluğu nedeniyle günde 14 ilaç içtiği belirtiliyor.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından Adalet Bakanlığı’nı etiketlediği paylaşımında, “Nusret Muğla için her hafta ısrarla ‘yaşlı’ dedik, ‘hasta’ dedik ama dinlemediniz. Cezaevinde Covid’e yakalandı ve bir süre sonra vefat etti. Vicdansızsınız ve bu ölümlerden siz mesulsünüz!” dedi.

Muğla, Manisa’da esnaf ve iş insanı kimliği ile tanınıyordu.

Bülent Arınç’ı liseden beri tanıdığını söyleyen Nusret Muğla, “Yakın ilişkilerimiz vardı. Ailece tanışıyorduk. Ben siyasete girmedim, çok teklif ettiler, düşünmedim. Çok bahsetmek istemiyorum aslında. Kimseyi incitmek istemiyorum” demişti.

- Advertisment -