Ana SayfaÖZEL HABER“901 Crowwing” siber zorbalık çetesi: Kız çocukları üzerinden tehdit ve şantajla para...

“901 Crowwing” siber zorbalık çetesi: Kız çocukları üzerinden tehdit ve şantajla para kazanıyorlar

Sesli mesajlaşma uygulaması “Discord” daki kanalları üzerinden örgütlenen, aralarında kadınların da bulunduğu “901 Crowwing” isimli bir siber zorbalık çetesinin internetten iletişime geçtikleri kız çocuklarından tehdit ve şantaj yoluyla gelir elde ettikleri ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Bir program üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntülerim kurgu olduğu belirlenmiştir. E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise gözaltında.”

Sesli mesajlaşma uygulaması “Discord” da bulunan kanalları üzerinden örgütlenen, aralarında kadınların da bulunduğu “901 Crowwing” isimli bir siber zorbalık çetesinin internetten iletişime geçtikleri kız çocukları üzerinden tehdit ve şantaj yoluyla gelir elde ettikleri ortaya çıktı. Çete kurbanlarını yalnızlıklarından faydalanarak onları aralarına almakla, kendi ekiplerine dahil etmekle kandırıyor.

Kız çocuklarını evlerine polis göndermekle, ev adresini yaymakla, tehdit yoluyla aldıkları müstehcen fotoğraflarını paylaşmakla tehdit eden çetenin, şantaj yaparken diğer grup üyeleri tarafından alınan görüntü kayıtları ortaya çıktı.

Bir kız çocuğuna, kolonya dökerek cinsel organını yaktırdıkları video:

Bir kız çocuğuna çıplak şekilde asker selamı verdirdikleri video:

901 Crowwing’in dün internete yayılan bir videosunda E.N.B isimli bir kızın “Ben buracıkta yaşamak için çabalıyorum. Gelip beni tehdit ediyorlar. Diyorlar ki: ‘Evine ihbar basarım, kendini kesmezsen bütün her şeyini ailene atarım’ falan diyorlar. Ben bu korkuyla yaşamaya çalışıyorum” şeklindeki konuşması üzerine video sosyal medyada viral oldu. Daha sonra videonun kurgu olduğu, gerçek kurbanları korkutmak için çekildiği ortaya çıktı.

Kurbanları korkutmak için çekilen videodaki E.N.B’nin gamalı haç şeklindeki Nazi bayrağının asılı olduğu odasında Kur’an yaktığı bir video daha ortaya çıktı.

Videodan görüntüler:

E.N.B’nin başka bir fotoğrafı:

“20 milyon kez Emniyet Genel Müdürlüğü hashtag’i etiketlenmiş”

Gruptan bir kişinin tepki toplamaları hakkında konuştuğu videodan bazı bölümler:

“Son zamanlarda 80 milyona konu olduk. Konu olmamızın sebebi de birkaç tane eşeği dövdürdük diye, elini kolunu kestirdik diye olabilir.”

“Paramızı böyle kazanıyorduk, şantaj yaparak kazanıyorduk paramızı. Ama belli ki birkaç o…nun çok gücüne gitmiş ki 20 milyon kez Emniyet Genel Müdürlüğü’nü etiketlemişler. “

“Bir daha olsa bir daha yaparım”

“Kimse beni ne yıldırabilir ne durdurabilir. Yaptıklarımın arkasındayım bir daha olsa bir daha yaparım. Bir Allah’ın kulu bir şey yapamaz. Paramı böyle kazanıyorum. Böyle ekmeğime bakıyorum.”

“Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir.”

Konuyla ilgili X hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:

“Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir. E.N.B. adlı çocuğun “tehdit ve şantaja maruz kaldığı” sözde görüntüleri, “Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon” yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!”

T.D tepkilerden sonra bu sabah göz altına alındı.

- Advertisment -