Ana SayfaHaberlerA Haber’e İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden dikkat çekici yalanlamalar: “ASILSIZDIR...

A Haber’e İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden dikkat çekici yalanlamalar: “ASILSIZDIR ve KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Ankara Emniyeti’nde görevden alınan emniyetçilerin gözaltına alındığı soruşturmayla ilgili, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden A Haber ve Sabah’ta çıkan bazı haberler için yalanlama açıklamaları geldi. Önce, İçişleri “Erdoğan, Yerlikaya’yı çağırdı” haberini yalanladı, sonra da Emniyet’ten A Haber yayınında dile getirilen “Ankara Emniyeti’nde 280 kişi yasadışı dinlendi” iddiasına yalanlama geldi: “ASILSIZDIR ve KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR.”

Ankara Emniyeti’nde geçen hafta Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü davasıyla bağlantılı olarak görevden alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Ankara Emniyeti Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve yardımcısı Şevket Demircan ile Ankara Emniyeti Organize Şube’de görevli komiser Ufuk Gültekin gözaltına alındı.

Gizli tanık olduğu ve yurtdışına kaçtığı ortaya çıkan, Ayhan Bora Kaplan davası sanığı Serdar Sertçelik, gözaltına alınan emniyetçiler tarafından aralarında hükümet üyelerinin de olduğu bazı isimler aleyhinde ifadeye vermeye zorlandığını iddia etmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile hükümete yakın bazı gazeteciler, gözaltına alınan emniyetçiler için “17-25 Aralık darbe girişimi” benzetmesi yaptı.

Emniyet: “ASILSIZDIR ve KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, soruşturmayla ilgili bazı haberlere yalanlama açıklamaları yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, A Haber yayınında dile getirilen “Ankara Emniyeti’ndeki 280 kişinin dinlendiği” iddiasını yalanlayarak şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyada ve bazı televizyon kanallarında Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce ‘Yasa dışı dinleme yapıldığı’ ile ilgili çıkan haber ve iddialar ASILSIZDIR ve KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR.”

İçişleri’nden “Erdoğan, Yerlikaya’yı çağırdı” haberine yalanlama

İçişleri Bakanlığı da önceki saatlerde, Sabah ve A Haber’in geçtiği, “Başkan Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı Külliye’ye çağırdı” haberi için yalanlama yayınladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Saat 16.00’da Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Bakanımız ile görüşeceği hakkında haber yayılmaktadır. Bu bilgi doğru değildir” ifadelerine yer verildi.

Resim

Dünkü gözaltı haberi de yalanlanmıştı

Soruşturmada bugün gözaltına alınan emniyet müdürleri için dün “Gözaltına alındılar” haberi yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı kaynakları, dün yapılan bu haberi de yalanlamıştı.

Öte yandan, dün akşam yine A Haber yayınında konuşulan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bu konu için özel olarak bir araya geldiğiyle ilgili iddialar hakkında da, Hürriyet’ten Hande Fırat, dün şu bilgileri vermişti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldiler. Dün akşam için planlanan bir toplantıydı bu. Biriken konularla ilgili her iki isimden de aynı anda bilgi almak istediği belirtiliyor. Aslında programında dün akşam yapılacak olan toplantı bu akşama alınmış. Tabii ki gündemde güncel her konu olduğunu söyleyebiliriz. Sadece bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği konular değil yargıdaki ve istihbarat alanındaki gelişmelerin ele alındığını söyleyebiliriz. Yarınki grup toplantısı önemli. Bugün aldığı bilgiler neticesinde yarın ne söyleyecek? Tüm gözler 12’deki grup toplantısında olacak.”

- Advertisment -