Ana SayfaHaberlerA Haber’in Dersim belgeseline Perinçek’ten tepki: “Erdoğan’a içeriden hançer”

A Haber’in Dersim belgeseline Perinçek’ten tepki: “Erdoğan’a içeriden hançer”

A Haber’de yayımlanan Dersim belgeseli Vatan Partisi’ni ve Doğu Perinçek’i kızdırdı. Aydınlık ve Ulusal Kanal, Erdoğan’ın 2011’de devlet adına Dersim’den dilediği özürden kesitler sunan A Haber için “Erdoğan’a hançer” yayınları yapıyor. Perinçek: “Tayyip Erdoğan’ı Dersim isyanının bastırılmasına karşı olan bir tavra yerleştirdiğiniz zaman bugünkü Tayyip Erdoğan’a en ağır darbeyi indirmiş oluyorsunuz. Bunu yaptı A Haber. AK Parti’nin içinde de hâlâ Atlantikçiler var. A Haber içinde bu Atlantikçiler ne kadar etkili onu ben bilemiyorum.”

Geçtiğimiz günlerde A Haber’de “Kan ve acı: Dersim Katliamı” başlıklı kısa bir belgesel haber yayımlandı. 1937-1938 yıllarında Dersim’de yürütülen askeri harekâtlar sonucu hayatını kaybedenlerin ve sonrasındaki tehcir uygulamalarının anlatıldığı haberde, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011’de devlet adına özür dilediği konuşmadan kesitler yer alıyordu.

AK Parti’ye yakın A Haber’in bu belgesel haberi, son yıllarda Cumhur İttifakı’na yoğun destek veren Vatan Partisi’nin tepkisini çekti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldığı televizyon programında, A Haber’in yayımladığı belgeselin AK Parti yönetimine içeriden bir hançer olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğinde PKK’ya karşı, FETÖ’ye karşı savaşırken birdenbire A Haber’in Dersim isyanını gündeme getirmesi Erdoğan’a karşı sabotajdır, dinamittir.”

Haberde Erdoğan’ın 2011’deki konuşmasına yer verilmesini, “A Haber CHP’nin yanına geçti” diye tanımlayan Perinçek; CHP’nin geçmişteki Erdoğan’la bugünkü Erdoğan’ı vurduğunu, A Haber’in de Erdoğan’ı Dersim İsyanı’nın bastırılmasına karşı bir konuma yerleştirerek, “bugünkü Erdoğan”a en ağır darbeyi indirdiğini söyledi. 

Sabotajın bilinçli olarak yapılıp yapılmadığını bilmediğini belirten Perinçek, “AK Parti içinde de hâlâ Atlantikçiler var. Bunlar A Haber içinde ne kadar etkilidir bilemem” dedi.

Vatan Partisi’nin yayın organları Aydınlık ve Ulusal Kanal’da da A Haber’in belgeselini eleştiren yayınlar yapıldı. Parti yöneticileri de sosyal medya hesaplarından A Haber’e tepki gösterdi.

Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel sosyal medya hesabından, “A Haber’in bugün yaptığı ‘Dersim’ yayını Alman devlet televizyonunun yayınını hatırlattı. Alman devlet televizyonuyla aynı cepheden ülkemizi, cumhuriyetimizi ve tarihimizi hedef alanlar kime hizmet eder?” mesajını paylaştı.

- Advertisment -