Ana SayfaHaberlerAA’nın Kartal İmam Hatipli genel müdürünün yerine yine aynı okuldan bir isim...

AA’nın Kartal İmam Hatipli genel müdürünün yerine yine aynı okuldan bir isim getirildi

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin sonuçları açıklanırken AK Parti’nin büyükşehirlerde geride olması nedeniyle veri sağlamayı kesen ve geceye damga vuran Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı’nın yerine, tıpkı Kazancı gibi Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu, Turkuaz Medya’da uzun yıllar çalışmış olan ve TRT Genel Müdür Yardımcılığına yükselen Serdar Karagöz atandı.

Anadolu Ajansı’nın yeni genel müdürü, TRT Genel Müdür Yardımcısı Serdar Karagöz oldu. Karagöz, yerine atandığı Şenol Kazancı gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın okuduğu Kartal İmam Hatip lisesi mezunlarından. Halen TRT’nin başında bulunan İbrahim Eren de bu okulun mezunlarından.

Yeni atamayla birlikte Anadolu Ajansı’nın yeni yönetim kurulu; Serdar Karagöz, Doç. Dr. İsmail Çağlar, Doç. Dr. Yusuf Özkır, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar ve Büşra Karaduman Aktuna’dan oluşacak.

31 Mart gecesi veri akışını durdurma talimatını veren isimdi

Ajansın görevden alınan genel müdürü Şenol Kazancı, 31 Mart’taki yerel seçimin akşamında ajansın seçim verilerinin akışının durdurulması talimatını vermesi ile tanınıyordu.

Anadolu Ajansı’nın yeni Genel Müdürü Serdar Karagöz kimdir?

Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi lisans eğitimi alan Karagöz, aynı üniversitenin İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programının ardından ABD’de The New School University’de “Media Studies” alanında yüksek lisans programını tamamladı. Karagöz, ABD’de bulunduğu dönemde “The New York Times Syndication” departmanında çalıştı.

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde BM diplomasi muhabirliği ve grubun New York temsilciliğini yapan Karagöz, 2013’te Sabah gazetesi dış haberler müdürü olarak Türkiye’ye döndü.

Karagöz, “Daily Sabah” gazetesini 2014 yılında kurdu ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Serdar Karagöz, 2018 – 2020 yılları arasında TRT World ve TRT Arabi kanallarını bünyesinde barındıran TRT Uluslararası Haber Kanalları genel yayın yönetmenliği görevini yürütmüş, geçtiğimiz yılın başında da TRT Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.

- Advertisment -