Ana SayfaHaberlerDünyaAB Büyükelçisi Meyer-Landrut: Türkiye'nin AİHM gibi Avrupa Konseyi kurumlarının kararlarına riayet etmesi...

AB Büyükelçisi Meyer-Landrut: Türkiye’nin AİHM gibi Avrupa Konseyi kurumlarının kararlarına riayet etmesi gerekiyor

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisi ile ilgili Türkiye'nin atacağı adımlara ilişkin "spekülasyonlara" girmeyeceğini söyledi.

Meyer-Landrut, “Ama uygun adım ne olabilir? Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olarak da bütün üye devletlerin olduğu gibi Türkiye’nin de bu konseyin kurumlarına riayet etmesi gerekiyor. Örneğin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de bu kurumlarından bir tanesi, onun kararlarına uygun hareket etmesi bekleniyor” dedi.

AB Büyükelçisi Meyer-Landrut, 21-22 Ekim tarihlerinde Dalyan ve Bodrum’da, “Deniz Biyoçeşitliliğinin korunması” konusunda AB’nin paydaşı olduğu etkinliklere katıldı.

Etkinliklerin ve röportajın yapıldığı tarihte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için ortak bildiri açıklayan 10 ülkenin büyükelçisi hakkında “Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz” demiş, iki gün sonra da Eskişehir’de yaptığı konuşmada büyükelçilerin “istenmeyen adam” ilan edilmesi için talimatı verdiğini açıklamıştı.

- Advertisment -