Stano, Twitter hesabında Kavala’ya Özgürlük inisiyatifi tarafından paylaşılan Osman Kavala’nın mesajını alıntıladı ve şöyle dedi:
“Osman Kavala’nın hiçbir hüküm verilmeksizin devam eden tutukluluğu üzüntü verici. Türkiye’nin temel haklar konusunda somut ve sürekli ilerleme kaydetmesi gerek. Türk yargısını Avrupa Konseyi tavsiyeleri ve AİHM’in kararına uymaya ve Sayın Kavala’yı derhal serbest bırakmaya davet ediyoruz”
Avrupa Birliği Dış İlişkiler Sözcülüğünün resmi web sitesinde yayınlanan çağrıda şu cümleler yer aldı:
“İş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala, yaklaşık dört yıldır Türkiye’de hüküm giymeden cezaevinde tutuluyor.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2019’daki bağlayıcı kararına, altı kararına ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin derhal serbest bırakılmasını talep eden “Geçici Karar”a rağmen Sn. Kavala’nın serbest bırakılmasına yönelik herhangi bir ilerleme olmadı. Bu, özellikle Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri açısından üzücüdür.
Bir aday ülke ve Avrupa Konseyi’nin uzun süredir üyesi olan Türkiye’nin, AB-Türkiye ilişkilerinin temel taşı olan temel haklar konusunda acilen somut ve sürekli ilerleme kaydetmesi gerekmektedir.
Türk yargısını, Avrupa Konseyi’nin hukukun üstünlüğü, demokrasi ve temel hakların güçlendirilmesine ilişkin tavsiyelerini takip etmeye, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin gelecek oturumu öncesinde acilen AİHM’in Sn. Kavala’nın derhal tahliyesine dair kararını uygulamaya davet ediyoruz.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.