Ana SayfaHaberlerABD: “Ankara’daki yeni hizmet binasıyla birlikte vize başvuru kapasitemizi arttıracağız”

ABD: “Ankara’daki yeni hizmet binasıyla birlikte vize başvuru kapasitemizi arttıracağız”

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da açılan yeni hizmet binası sayesinde vize başvuru kapasitesinin arttırılacağını ve böylece vize başvuru süreçlerinin hızlandırılacağını açıkladı. Reuters muhabiri Hümeyra Pamuk’un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Reuters’a yolladığı e-postada ABD’nin Türkiye’de vize başvuru kapasitesini arttırma kararı aldığını açıkladı: “Bu meselenin ikili ilişkilerimize zarar vermesini istemiyoruz. Türkiye’deki misyonumuz gecikmeleri engellemek için çaba harcıyor, Ankara’daki büyükelçiliğimizin yeni binası sayesinde vize başvuru kapasitemizi arttıracağız.” Dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize başvurularının olumsuz sonuçlanma oranlarının artması ve vize başvurularının geç tarihlere verilmesi üzerine tepkisini dile getirmiş, "Maalesef ABD ve bazı Batı ülkeleri, AB ve AB üyesi olmayan Batı ülkeleri vatandaşlarımıza randevu süresini 1 yıl sonraya, 6 ay, 7 ay, 8 ay sonraya veriyorlar. Aynı şekilde ret oranını da yükselttiler. Şimdi bu, planlı ve kasıtlı" demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da açılan yeni hizmet binası sayesinde vize başvuru kapasitesinin arttırılacağını ve böylece vize başvuru süreçlerinin hızlandırılacağını açıkladı.

Reuters muhabiri Hümeyra Pamuk’un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Reuters’a yolladığı e-postada ABD’nin Türkiye’de vize başvuru kapasitesini arttırma kararı aldığını açıkladı: “Bu meselenin ikili ilişkilerimize zarar vermesini istemiyoruz. Türkiye’deki misyonumuz gecikmeleri engellemek için çaba harcıyor, Ankara’daki büyükelçiliğimizin yeni binası sayesinde vize başvuru kapasitemizi arttıracağız.”

Dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize başvurularının olumsuz sonuçlanma oranlarının artması ve vize başvurularının geç tarihlere verilmesi üzerine tepkisini dile getirmiş, “Maalesef ABD ve bazı Batı ülkeleri, AB ve AB üyesi olmayan Batı ülkeleri vatandaşlarımıza randevu süresini 1 yıl sonraya, 6 ay, 7 ay, 8 ay sonraya veriyorlar. Aynı şekilde ret oranını da yükselttiler. Şimdi bu, planlı ve kasıtlı” demişti.

- Advertisment -