Ana SayfaHaberlerABD Dışişleri Bakanı Blinken 5 Kasım’da Türkiye’ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 5 Kasım’da Türkiye’ye geliyor

İsrail’in Gazze’ye hava bombardımanın başlamasından bu yana bölge ülkelerine ziyaretlerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, 5 Kasım Pazar günü Türkiye’yi ziyaret edecek. Erdoğan, Blinken’ın Hakan Fidan’la görüşmesinde geçen diyalogları açıklamıştı: “ABD Dışişleri Bakanı, benim dışişleri bakanımla görüşme yapıyor, ‘İsrail'e dışişleri bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum’ diyor, bu nasıl bir politikacılıktır, bu nasıl bir yaklaşım, bunu söylediğin zaman karşındakiler sana ‘ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum’ derse ne diyeceksin?”

TRT Haber’de yer alan habere göre; ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, 5 Kasım Pazar günü Türkiye’ye gelecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, “Bakan Blinken, İsrail hükümeti üyeleriyle görüşmek üzere Cuma günü İsrail’e gidecek ve daha sonra bölgede başka ziyaretlerde bulunacak” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Ekim’de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Blinken arasında İsrail’in Gazze’ye hava bombardımanıyla ilgili görüşmede geçen diyalogları açıklamıştı:

“Amerika’nın dışişleri bakanı benim dışişleri bakanım ile görüşme yapıyor; ‘İsrail’e dışişleri bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatı ile yaklaşıyorum.’ diyor. Bu nasıl bir politikacı bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman karşındakiler de şunu söylerse ‘Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatı ile yaklaşıyorum’ derse ne diyeceksin? Biz Yahudi öbür tarafta Türk demiyoruz karşındakine insan sıfatı ile yaklaşacaksın. O çocukların halini görmüyor musun?”

- Advertisment -