Ana SayfaHaberlerABD gizli servisi: Hunter Biden’la ilgili paylaşılan görüntülerin ve iddiaların farkındayız

ABD gizli servisi: Hunter Biden’la ilgili paylaşılan görüntülerin ve iddiaların farkındayız

ABD Başkanı Biden’ın oğlu Hunter Biden’a ait olduğu iddia edilen fotoğraf ve video görüntüleri hakkında ABD gizli servisi yetkilileri ilk kez konuştu.

Bir anonim kullanıcı hafta başında 4chan adlı internet forumunda, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın iCloud hesabının şifresinin kırılmasıyla elde edildiğini iddia ettiği 450 GB’lik resim, ses kaydı, video ve mesaj arşivini paylaşmış, kısa bir sürede internette yayılan pedofili, fuhuş, uyuşturucu içerikli görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

ABD medyası Hunter Biden hakkındaki iddiaları teyit edemediği için ifşayı haberleştirmedi. NBC News ekibi yaptığı araştırmada sosyal medyada yayılan görüntülerin gerçekliğini henüz teyit edemediğini belirtti.

ABD gizli servisi ifşa ile ilgili ilk kez bir açıklama yaptı. National Review’a konuşan sözcü Anthony Gugliemi, Hunter Biden hakkındaki sosyal medya içeriklerinden ve iddialardan haberdar olduklarını söyledi: “Görüntülerin farkında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz, fakat şu anda olası bir soruşturma hakkında kamuoyu açıklaması yapabilecek konumda değiliz.” 

Cumhuriyetçiler, Hunter Biden’in ABD Başkanı Joe Biden’in petrol satış kararı aldığı Çinli şirketlerle olan finansal bağı ile sosyal medyada pedofili, fuhuş, uyuşturucu kullanımı gibi suçlara konu olma olasılığı bulunan iddiaların araştırılmasını istiyor. Cumhuriyetçiler, Kasım 2022’de Kongre’de çoğunluğu ele geçirirlerse bu konularda detaylı komite araştırma mekanizmalarının devreye sokulması gerektiğini savunuyor.

- Advertisment -