Ana SayfaHaberlerDünyaABD Hazine Bakanlığı, ABD vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası, Ulusal Varlık Fonu ve...

ABD Hazine Bakanlığı, ABD vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası, Ulusal Varlık Fonu ve Maliye Bakanlığı ile işlem yapmasını yasakladı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), ABD vatandaşlarının Rusya Federasyonu Merkez Bankası, Rusya Federasyonu Ulusal Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı ile işlem yapmasını yasakladı. Yasağın, Rusya Federasyonu Merkez Bankası’nın ve Rusya vatandaşlarının ABD’deki tüm varlıklarını etkili bir şekilde hareketsizleştirmesi bekleniyor.

Buna ek olarak, OFAC, önemli bir Rus varlık fonu olan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun (RDIF) ve onun İcra Kurulu Başkanı (CEO) Kirill Dmitriev’in faaliyetlerini de yasakladı. Putin, yurtdışında fon toplamak için uzun süredir RDIF ve dostu Dmitriev’e güveniyordu.

Hazine Bakanı Janet L. Yellen, “Bugün attığımız benzeri görülmemiş eylem, Rusya’nın istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini finanse etmek için kullandığı varlıkları ve fonları hedef alıyor” dedi.

Bu eylem, Batılı müttefiklerin Rusya Federasyonu Merkez Bankası’nın uluslararası rezervlerini ABD yaptırımlarının etkisini zayıflatacak şekilde kullanmasını önlemek için 26 Şubat’ta aldığı kısıtlayıcı önlemleri takip ediyor.

- Advertisment -