Ana SayfaHaberlerABD Kongre seçimlerinde rekor sayıda LGBTİQ+ siyasetçi adaylığını açıkladı

ABD Kongre seçimlerinde rekor sayıda LGBTİQ+ siyasetçi adaylığını açıkladı

Kasım 2022 Kongre ara seçimleri için adaylığını açıklayan açık kimlikli LGBTİQ+ siyasetçi sayısı bir önceki seneye göre %20 artarak rekor sayıya ulaştı. 2022 seçimleri için 104 LGBTİQ+ siyasetçi aday adayı oldu, bu kişilerden 57’si hâlâ kampanyasını aktif bir şekilde devam ettiriyor.

Gallup araştırma şirketinin anketine göre özellikle 1997-2003 arası doğanların %20’si, 1981-1996 arası doğanların %10’u LGBTİQ+ kimlikli olmasına rağmen siyasette temsil oranı yaklaşık %2’lerde. Gallup’un anketine göre toplumun yaklaşık %7’si kendisini LGBTİQ+ olarak tanımlıyor. LGBTİQ+ adayları destekleyen ve kampanyaları için maddi destek sağlayan Victory Fund’un açıklamasına göre eşcinsel adayların çoğu Demokrat Parti’den siyasete atılıyor ve temel motivasyonları Cumhuriyetçi eyaletlerde son zamanlarda kabul edilen trans spor yasaklarına, eğitim kurumlarında LGBTİQ+ içeriklerin yasaklanmasına ilişkin yasalarla mücadele.

2022 seçimlerinde adaylığını hâlâ aktif bir şekilde sürdüren 57 LGBTİQ+ siyasetçi meclise girerse ABD tarihinde bir rekor kırılacak ve ilk kez Kongre’de bu kadar çok açık kimlikli eşcinsel olacak. Dikkat çeken adayların başında, seçilirse ABD’nin ilk LGBTİQ göçmeni olacak Robert Garcia gibi isimler de bulunuyor. Özellikle California ve New York eyaletlerinden adaylığını açıklayan eşcinsellerin kazanma şansı oldukça yüksek.

- Advertisment -