Ana SayfaHaberlerDünyaABD Kongresi: Ordudaki neo-Nazi ve beyaz ırkçılar hakkında rapor hazırlansın

ABD Kongresi: Ordudaki neo-Nazi ve beyaz ırkçılar hakkında rapor hazırlansın

ABD Temsilciler Meclisi, 14 Temmuz’da düzenlenen oturumda Ulusal Savunma Bütçesi kapsamında FBI, İçişleri ve Savunma Bakanlığı’nın ordu ve güvenlik kurumlarındaki neo-nazi ve beyaz ırkçı personelle ilgili detaylı bir rapor hazırlanmasını öngören bir yasa değişikliği önergesini kabul etti. Cumhuriyetçiler yasaya karşı çıkarken, Demokratlar lehte oy kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Brad Schneider, ABD ordusu ve güvenlik güçlerindeki neo-nazi ve beyaz ırkçıların araştırılmasına yönelik bir yasa değişikliği önergesi teklifi sundu. Ulusal Savunma Bütçesi’ne eklenmek amacıyla öngörülen bu teklife göre, FBI, İçişleri ve Savunma Bakanlıkları ordudan neo-Nazi veya beyaz ırkçı olduğu gerekçesiyle atılan personelin toplam sayısını belirten detaylı bir rapor hazırlayacak. Bu rapora göre ordu ve güvenlik güçleri içindeki neo-Naziler ve beyaz ırkçıların nasıl ayıklanacağına ilişkin detaylı açıklamalar, yol haritaları da olacak.

Cumhuriyetçiler bu yasa teklifinin “Orwellian” bir yöntem olduğunu, ordu içindeki muhalifleri susturacak bir cadı avının öngörüldüğünü belirtti ve yasa aleyhinde oy kullandı. Demokratlar ise yazılması teklif edilen raporun, ordu içindeki neo-Nazilerin ve beyaz ırkçıların ayıklanması için önemli bir başlangıç olduğunu savunuyor.

- Advertisment -