Ana SayfaHaberlerABD mahkemesi inançları nedeniyle ertesi gün hapı satmayı reddeden eczacıyı haklı buldu

ABD mahkemesi inançları nedeniyle ertesi gün hapı satmayı reddeden eczacıyı haklı buldu

ABD’nin Minnesota eyaletindeki federe bir eyalet mahkemesi, inançları gereği kadın müşterisine ertesi gün hapı satmayı reddeden eczacının ayrımcılık yapmadığına karar verdi, fakat jüri üyeleri eczacının satış yapmayı reddettiği müşterisine 25.000 dolarlık bir manevi tazminat ödemesine de hükmetti.

ABD’nin Minnesota eyaletinde ertesi gün hapı almak isteyen bir kadın müşteriye inançları gereği satış yapmak istemeyen eczacı mahkeme tarafından haklı bulundu, ayrımcılık yapmadığına hükmedildi. Ertesi gün hapı alamayan kadın müşteri ise eczacı tarafından reddedildiği için kar fırtınası sırasında 160 kilometre boyunca eczane aradığını ileri sürdü ve manevi tazminat talebinde de bulundu.

Jüri üyesi ayrımcılık suçlamasında eczacıyı haklı bulmakla beraber kadın müşteri lehine 25.000 dolarlık manevi tazminat verilmesine hükmetti.

Ertesi gün hapı satın alma talebi inanç ileri sürülerek reddedilen kadın müşteri kararı üst mahkemeye taşımayı planlıyor. ABD’li dini hak grupları ise bu kararı önemli bir kazanım olarak değerlendiriyor.

- Advertisment -