Ana SayfaHaberlerABD Senatosu, silah reformu yasasını kabul etti

ABD Senatosu, silah reformu yasasını kabul etti

ABD Senatosu dün (23 Haziran) gerçekleştirdiği oturumda bireysel silahlanmaya çeşitli kısıtlamalar getiren yasa tasarısını kabul etti. Demokratların tasarısına 15 muhafazakâr senatör de destek verdi. Senato tarafından kabul edilen yasa tasarısının bugün Temsilciler Meclisi’nde oylanması, ardından hızlı bir şekilde Biden tarafından kabul edilerek yasalaşması bekleniyor.

Senato tarafından kabul edilen yasa tasarısına göre, 18-21 yaş arasında silah alan kişilere zorunlu geçmiş taraması yapılacak; hâkim tarafından tehlikeli kabul edilen kişilerin elinden silahların alınması için eyaletlere 750 milyon dolarlık teşvik verilecek; sadece evlilik ilişkisinde değil evlilik dışı ilişkide de partnerlerine şiddet uygulayan kişilere silah satılması zorlaştırılacak.

15 Cumhuriyetçi senatör geçtiğimiz ay Texas’ta 19 ilkokul öğrencisinin, New York’ta 10 siyah sivilin ırkçı bir saldırı sonucu katledilmesi üzerine bireysel silahlanma hakkında reform yapılması gerektiğini belirtmiş ve bu nedenle Demokratlara destek vereceklerini açıklamıştı.

Sol demokratlar, 21 yaşından altına yarı otomatik silah satımının tamamen yasaklanmasını içermediği için yasaya tepki gösteriyor.

- Advertisment -