Ana SayfaHaberlerDünyaABD: Stockholm'de Kuran yakılması saygısız ve incitici

ABD: Stockholm’de Kuran yakılması saygısız ve incitici

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsveç’in başkenti Stockholm’de dün bir caminin önünde Kuran yakılmasını “saygısız ve incitici” bulduklarını söyledi. Patel bununla birlikte, ABD’nin Macaristan ve Türkiye’ye yaptığı, İsveç’in NATO üyeliğini onaylama çağrısını yineledi.

Dün Stockholm’de Kuran’ı Kerim yakma ve yırtma eylemine mahkeme kararıyla ve ifade özgürlüğü gerekçesiyle izin verilmiş, daha sonra eylemi düzenleyen ve Iraklı olduğu bildirilen kişi hakkında “halkı kin ve nefrete tahrik” suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Türkiye, Stockholm’de yaşananlara sert tepki göstermiş; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan “İslam karşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır” demişti.

Fas da İsveç’teki büyükelçisini geri çekme kararı aldı, Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Müslümanlar takvimlerindeki en kutsal günlerden birini kutlarken yapılan bu saldırgan ve sorumsuzca eylem kabul edilemez” denildi.

- Advertisment -