Ana SayfaHaberlerABD Yüksek Mahkemesi’nden Trump'a iyi haber: Adı oy pusulasında kalacak

ABD Yüksek Mahkemesi’nden Trump’a iyi haber: Adı oy pusulasında kalacak

ABD'nin en üst düzey mahkemesi, 6 Ocak 2021'deki Kongre Binası isyanı nedeniyle Colorado eyaletinin Trump'ı önseçimde pusulalardan çıkarma kararını oybirliğiyle bozdu. Çok sayıda eyalette ön seçimin yapılacağı Süper Salı öncesi gelen haber Trump’ı rahatlattı: “Amerika için büyük kazanım”

ABD Yüksek Mahkemesi, Colorado eyaletinin en üst düzey mahkemesinin Donald Trump’ın ismini eyaletin Cumhuriyetçi önseçim oy pusulasından çıkarılması yönünde aldığı kararı oybirliğiyle bozdu.

Eski başkan ve Cumhuriyetçi başkan adaylığı yarışında önde giden Trump, ABD Yüksek Mahkemesi’nin kararının ardından Truth Social platformunda “AMERİKA İÇİN BÜYÜK KAZANIM!!!” diye yazdı.

6-3 muhafazakar çoğunluğa sahip olan Yüksek Mahkeme’de oybirliğiyle alınan kararda

“Eyaletlerin, eyalet makamlarında bulunan ya da bulunmaya teşebbüs eden kişileri diskalifiye edebileceği sonucuna varıyoruz. Ancak eyaletlerin Anayasa uyarınca federal makamlar, özellikle de başkanlık makamı ile ilgili olarak 3. Bölümü uygulama yetkisi yoktur” denildi.

Trump, Maine ve Illinois eyaletlerinde oy pusulasından çıkarılmıştı, ancak bu kararlar Yüksek Mahkeme’nin Colorado davasında vereceği karara kadar bekletiliyordu.

Kararla Colorado, Illinois, Maine ve başka eyaletlerde Trump’ın oy pusulasından çıkarılması girişimlerinin de önüne geçti.

Karar, en fazla sayıda eyaletin başkanlık önseçimlerini ve parti seçimlerini yapacağı Süper Salı gününden bir gün önce geldi.

- Advertisment -