Ana SayfaHaberlerDünyaABD’de derste Hz. Muhammed gravürü gösteren üniversite profesörü, Müslüman öğrencisinin şikâyeti üzerine...

ABD’de derste Hz. Muhammed gravürü gösteren üniversite profesörü, Müslüman öğrencisinin şikâyeti üzerine işten çıkartıldı

ABD’nin Minnesota eyaletinde bulunan Hamline Üniversitesi’nde ders sırasında bir Hz. Muhammed gravürünü öğrencilerine gösteren üniversite hocasını sınıfta bulunan Müslüman öğrenci okul yönetimine şikâyet etti. Okul yönetimi üniversite hocasını İslamofobi gerekçesiyle işten çıkardı, özür diledi. Amerikalı Müslüman örgütler bunun derste “Hitler’i övmekle” eşit derecede bir nefret suçu olduğunu söylerken, 2 bin 500 sosyal bilimci bir bildiri imzalayarak işten çıkarmanın bir ifade özgürlüğü ihlali olduğunu, bilimsel faaliyetlerin dini hassasiyetler gerekçesiyle engellenemeyeceğini savundu.

ABD’nin Minnesota eyaletinde bulunan Hamline Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak tarih ve sanat dersleri veren üniversite hocası Erika Lopez Prater’in derste eski Hz. Muhammed gravürlerini gösterdiği için işten atılması ülkede tartışmaya yol açtı.

Prater, sene başında dersi almak isteyenleri ders yönergesinde uyarmış, tartışmalı dersin başında da derste Hz. Muhammed tasviri göstereceğini, rahatsız olacakların derse girmeyebileceğini belirtmişti.

Prater’in tasviri göstermesinden ve tasvir hakkında konuşmasından sonra sınıfta bulunan bir Müslüman öğrenci hocasını okul yönetimine şikâyet etti. Okul yönetimi Prater’in davranışının İslamofobik olduğunu söyledi ve sözleşmesini feshederek işten çıkardı.

Amerikalı Müslüman örgütler bunun derste “Hitler’i övmekle” eşit derecede bir nefret suçu olduğunu söylerken, 2 bin 500 sosyal bilimci bir bildiri imzalayarak işten çıkarmanın bir ifade özgürlüğü ihlali olduğunu, bilimsel faaliyetlerin dini hassasiyetler gerekçesiyle engellenemeyeceğini ileri sürdü.

- Advertisment -