Ana SayfaHaberlerABD’de Erdoğan’ı kızdıran Demirtaş ve Kavala sorusu: “Bu sizi niye bu kadar...

ABD’de Erdoğan’ı kızdıran Demirtaş ve Kavala sorusu: “Bu sizi niye bu kadar ilgilendiriyor?”

Erdoğan, New York’ta PBS kanalına konuştu, röportajda gazetecinin Demirtaş ve Kavala’nın tutukluluğu ile ilgili bir sorusuna sinirlenip “Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir” dedi. Gazetecinin araya girip Demirtaş hakkındaki AİHM kararını hatırlatmaya çalışmasına da tepki gösteren Erdoğan: "Kesmeye hakkın yok. Beni kesmeyin, saygı göstermelisin. Yargının kararına da saygı göstermelisiniz.”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PBS kanalına bir söyleşi verdi.

Söyleşiyi yapan gazetecinin Erdoğan’a sorduğu şu soru ise Erdoğan’ı sinirlendirdi:

“Eski gazeteci Sedef Kabaş, tweetleriyle size hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı; aktivist Osman Kavala, nisan ayında müebbet hapis cezası aldı; muhalif siyasetçi Selahattin Demirtaş, 2016’dan beri cezaevinde. Sizi eleştirenler; bu kadar insanın tutuklanmasının onların susturulmasını istediğiniz, size tehdit yarattığını düşündüğünüz algısını yarattığını söylüyor. Bu insanların size tehdit oluşturduğunu düşünüyor musunuz?”

Erdoğan bu soruya şu cevabı verdi:

“Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü.”

ABD’li gazeteci, cevabı sırasında araya girerek Demirtaş hakkındaki AİHM kararını gündeme getirmeye çalışınca Erdoğan tepki göstererek, “Kesmeye hakkın yok. Beni kesmeyin, saygı göstermelisin. Yargının kararına da saygı göstermelisiniz” dedi.

- Advertisment -