Ana SayfaHaberlerDünyaABD'de ilkokula yapılan silahlı saldırıda ölü sayısı 21'e yükseldi

ABD’de ilkokula yapılan silahlı saldırıda ölü sayısı 21’e yükseldi

ABD'nin Texas eyaletinde bir ilkokulu hedef alan silahlı saldırıda 21 kişi öldü. Uvalde kentindeki Robb İlkokulu'nda gerçekleştirilen saldırıda 19 öğrenci ile iki yetişkinin öldüğü bildirildi.

Texas Valisi Greg Abbott 18 yaşındaki saldırganın, yerli halktan Salvador Ramos isimli bir genç olduğunu ve kendisine müdahale eden polis tarafından vurulduğunu söyledi.

Saldırganın bir tabanca ve bir AR-15 tüfek kullandığı kaydediliyor.

Saldırı sonrasında açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, “Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız?” dedi.

18 yaşındaki bir çocuğun mağazadan silah satın alabilmesi fikrinin yanlış olduğunu dile getiren Biden, “Bu tip kitlesel silahlı saldırılar dünyanın başka yerinde nadiren gerçekleşir” diye konuştu.

Biden, “Bu acıyı eyleme dönüştürmenin zamanı geldi” dedi ve silah satın almayla ilgili yasalarda düzenleme yapma çağrısında bulundu. Biden, Beyaz Saray’da ve ABD’deki federal binalarda bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdi.

Police outside the school

İki polisin de çatışmada yaralandığı ancak durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Güvenlik güçlerinin CBS News’a yaptığı açıklamaya göre, saldırganın okul saldırısı öncesinde büyükannesini de öldürdüğünden şüpheleniliyor.

Eğitim sektörü dergisi EdWeek’e göre geçtiğimiz yıl ABD’deki okullarda 26 silahlı saldırı gerçekleşti.

Salı günü Senato’da konuşan Demokrat Partili Connecticut Senatörü Chris Murphy, silah kontrol yasasını geçirmeleri için meslektaşlarına çağrıda bulundu.

“Bu çocuklar şanssız değildi. Bu [saldırı] sadece bu ülkede yaşanır” diyen Murphy, başka hiçbir ülkede küçük çocukların o gün vurulabileceklerini düşünerek okula gitmeyeceğini söyledi.

Nisan ayında yapılan bir araştırma 2020 yılında Amerikalı çocukların ve gençlerin başlıca ölüm nedeni olarak silahla vurulmayı göstermişti.

ABD’li siviller 390 milyondan fazla silaha sahip.

- Advertisment -