Ana SayfaHaberlerDünyaABD’de siyah genci öldüren özel polis birimi “Akrepler” dağıtıldı

ABD’de siyah genci öldüren özel polis birimi “Akrepler” dağıtıldı

7 Ocak’ta arabası polis tarafından durdurulduktan sonra dövülerek öldürülen 29 yaşındaki siyah genç Tyre Nichols’un katledilme görüntülerinin paylaşılması üzerine yetkililer harekete geçti. Cinayetin gerçekleştiği Tennessee eyaletinin Memphis kentinde faaliyet gösteren ve Nichols’u öldüren polislerin görev yaptığı özel polis birimi Akrepler dağıtıldı. Akrepler, suçun ve çeteleşmenin yoğun olduğu mahallelerde görev yapmak üzere kurulmuştu.

ABD’de 7 siyah polisin 29 yaşındaki siyah Tyre Nichols’u sebepsiz yere arabasından çıkarıp dövmesi ve Nichols’un kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor. Geçen hafta Tyre Nichols’un katledilmesinin görüntüleri yayınlanmış, Nichols’u öldüren 7 polis de meslekten atılmıştı.

Cinayetin gerçekleştiği Tennessee eyaletinin Memphis kentinde faaliyet gösteren ve cinayeti işleyen polislerin parçası olduğu özel polis birimi Akrepler bu cinayet üzerine dağıtıldı. Suçların yoğun işlendiği mahallelerde devriye gezen bir polis birimi olan Akrepler son bir senede 566 kişiyi tutukladı, 100 bin dolara, 270 arabaya ve 253 silaha el koydu.

- Advertisment -