Ana SayfaDış HaberABD'de üniversitede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD'nin Nevada eyaletindeki bir üniversitenin kampüsünde bir saldırgan silahlı saldırı düzenledi. Saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

ABD’nin Nevada eyaletindeki bir üniversitenin kampüsünde bir saldırgan silahlı saldırı düzenledi.

Nevada polisi, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, Las Vegas kentindeki Nevada Üniversitesi’nin kampüsünde silahlı bir saldırganın etrafa ateş açtığını, birden fazla kişinin vurulduğunu belirtti.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Polis, güvenlik güçlerinin karşı ateşiyle saldırganın hayatını kaybettiğini bildirdi. Bölgedekilere olay yerinden uzaklaşmaları ve güvenli bir yere gitmeleri tavsiye edildi.

Nevada Polisi’nin açıklamasında, “Şu anda birden fazla kurban var gibi görünüyor. Lütfen bölgeden uzak durun, yakında daha fazla bilgiye sahip olacağız.” ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı açıklamada kampüste yaşanan olaydan haberdar olduklarını, gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

Saldırının gerçekleştiği kampüse birkaç kilometre uzaklıkta 2017’de düzenlenen Harvest Müzik Festivali’nde silahlı saldırı olmuş, en az 58 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

- Advertisment -