Ana SayfaHaberlerABD’den Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimciler için vize kısıtlaması: “Barışı, güvenliği ve istikrarı...

ABD’den Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimciler için vize kısıtlaması: “Barışı, güvenliği ve istikrarı baltalayan eylemlere katılanlara…”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere karşı şiddet eylemlerinin sürdüğü Batı Şeria’nın güvenliğiyle ilgili yaptırım kararı aldıklarını duyurdu. Blinken: “Batı Şeria'da barışı, güvenliği ve istikrarı baltalayan eylemlere katılan veya bunlara yardımda bulunan kişileri ve aile üyelerine vize kısıtlaması uygulayacağız. Fail ya da mağdur kim olursa olsun, Batı Şeria'da sivillere yönelik tüm şiddet eylemlerinin hesabını sormaya devam edeceğiz.”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Batı Şeria’da şiddet olaylarıyla bağlantısı olan kişilere vize kısıtlaması getireceklerini söyledi.

Blinken, Twitter hesabından şunları yazdı:

“Batı Şeria’da barışı, güvenliği ve istikrarı baltalayan eylemlere katılan veya bunlara yardımda bulunan kişileri ve aile üyelerini kapsayan yeni bir vize kısıtlama politikası sunduk.”

Açıklamasında, İsraillilerin Filistinlilere ve Filistinlilerin İsraillilere yönelik saldırıları da dahil olmak üzere, ABD’nin, Batı Şeria’da istikrarı zedeleyen bütün eylemlere karşı çıktığını söyleyen Blinken, “Fail ya da mağdur kim olursa olsun, Batı Şeria’da sivillere yönelik tüm şiddet eylemlerinin hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.

İsrail hükümetine, Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet içeren saldırılarda bulunan aşırıcı yerleşimciler için daha fazlasını yapması gerektiğini vurgulayan Blinken, İsrail’in Filistinli sivilleri aşırılık yanlısı saldırılardan korumak için ek tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Blinken, hem İsrail yönetiminin hem de Filistin yönetiminin Batı Şeria’da istikrarı korumaktan sorumlu olduğunu söyledi.

- Advertisment -