Ana SayfaHaberlerDünyaABD’li Senatör Bob Menendez ve eşine federal soruşturma açıldı

ABD’li Senatör Bob Menendez ve eşine federal soruşturma açıldı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Arslanian’a federal soruşturma açıldı. İddiaya göre Nadine Arslanian üçüncü kişilerden ve lobilerden aldığı kayıt dışı hediye ve hizmetler karşılığında eşinin siyasi kararlarını etkiliyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Demokrat senatör ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ve eşi Nadine Arslanian’a federal bir soruşturma açıldı. Federal soruşturma, Nadine Arslanian’ın üçüncü kişilerden ve lobilerden aldığı kayıt dışı hediye ve hizmetler karşılığında eşinin siyasi kararlarını etkilediği iddiaları temelinde yürütülüyor.  

Federal yetkililer, soruşturma kapsamında bir Amerikan helal et şirketinin, Mısır’a ihracat yapmak için Mısırlı yetkililerden helal et sertifikası alma sürecinde Bob Menendez ve eşinden yardım alıp almadığını inceliyor. İddiaya göre, şirketlere danışmanlık veren Nadine Arslanian bu süreçte eşinin pozisyonunu kullanarak sözü edilen şirkete yardım etti.  

Nadine Arslanian ile Bob Menendez 2020 yılında evlenmişti. Ermeni Amerikalı Nadine Arslanian, Kongre’de kabul edilen Ermeni Soykırımını Tanıma Yasası’nın mimarı Bob Menendez’in dış politika kararlarını etkileyen bir olarak biliniyor.

- Advertisment -