Ana SayfaHaberlerAbdulhamit Gül'ün Adalet Bakanı olarak son konuşması: "Hukuk devletinde itibar suikastı olmaz"

Abdulhamit Gül’ün Adalet Bakanı olarak son konuşması: “Hukuk devletinde itibar suikastı olmaz”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, görevden alınmadan bir gün önce, 28 Ocak Veri Koruma Günü kapsamında Ankara'da konuşmuştu: "Kişilerin kurumlarla paylaştığı bilgiler korunmalıdır. Bütün kurumlar ve başta da idare, bu sorumluluğu bihakkın yerine getirmesi lazım. Vatandaşın güvenerek verdiği bu bilgileri yarın başka yerlerde, medyada, sağda solda ifşa edilecek bir hale gelmediğinden emin olması lazım."

29 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakan olarak son konuşmasını 28 Ocak’ta, Veri Koruma Günü’nde yapmıştı.

Gül’ün, Ankara Üniversitesi ile Kişisel Verileri Koruma Kurumunun (KVKK), 28 Ocak Veri Koruma Günü dolayısıyla KVKK’de düzenlediği programda söylediklerinden öne çıkan satırlar şu şekildeydi:

“İnsanlar haklarıyla doğar. Devletlerin görevleri bu hakları korumak ve geliştirmektir. Bizim irademiz reformları diri tutmak, daha fazla vatandaşımızın hakkını koruyup geliştirmek, daha özgür bir birey, daha güçlü bir toplum, daha güçlü bir demokrasiye ulaşmak ve bunu korumaktır.”

“Devletin en temel görevlerinden biri de insan onurunu, kişisel verilerini teminat altına almaktır.”

“Geçmişte FETÖ’nün istihbarat ve veri madenciliğine verdiği özel önemi hepimiz biliyoruz. Ve bu çerçevede delil üreterek, tezgahlarla, oluşturulan kumpaslarla nasıl insanların kişisel haklarını ihlal ettikleri, nasıl mahremiyet haklarını ihlal ettiklerini hepimiz gördük, yaşadık. Usulsüz dinlemeler, kişilerin mahrem görüntüleri, özel bilgilerin ifşa edilmesi, verilerin hukuk dışı yollarla ele geçirilmesi gibi tüm hukuk dışı bu fiilleri hep beraber yaşadık.”

“Hukuk devletinde esas itibarıyla haysiyet cellatlığı olmaz, itibar suikastı olmaz. Hukuk buna asla izin vermez, veremez, vermemelidir. Dijital kumpaslarla insanların hayatını tarumar eden, insanlara kumpas kuran, bu FETÖ’cü zihniyetin de asla ama asla unutulmaması gereken bir mücadele alanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu FETÖ’vari anlayışın uygulamaları da hiçbir zaman hiçbir suretle ve hiçbir kimse tarafından gerçekleşmemesi yönünde de teyakkuzu ve bu konuda da hukukun gerekli tedbirleri alması da en esaslı görevlerden biridir.”

“FETÖ ile mücadele FETÖ’nün zihniyetiyle de mücadeledir.”

“Kişilerin kurumlarla paylaştığı bilgiler korunmalıdır. Bütün kurumlar ve başta da idare, bu sorumluluğu bihakkın yerine getirmesi lazım. Vatandaşın güvenerek verdiği bu bilgileri yarın başka yerlerde, medyada, sağda solda ifşa edilecek bir hale gelmediğinden emin olması lazım. Bu konuda güvenin boşuna çıkmaması konusunda bütün kurumların büyük bir hassasiyeti sürdürmesi gerekmektedir. Çünkü kişisel veriler, kişinin en temel haklarından biridir.”

İmamoğlu’nun MOBESE görüntüleri yayınlanmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İngiliz Büyükelçi ile buluştuğu iş yemeği ile ilgili MOBESE görüntüleri sosyal medyada yayınlanmış, İmamoğlu düzenlediği basın toplantısında bu durumu eleştirmişti.

İmamoğlu ayrıca 28 Ocak sabahı katıldığı televizyon programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili, “Sayın Bakan sen MOBESE kamerası için mi İstanbul’a geldin? Bu nasıl bir İmamoğlu korkusu, bu nasıl İstanbul sevdası?” demişti.

- Advertisment -