Ana SayfaHaberlerAbdülkadir Selvi’den “Yeni 17-25” iddiaları uyarısı: “Algı operasyonu yapılıyorsa kurban olmayalım. Komplo...

Abdülkadir Selvi’den “Yeni 17-25” iddiaları uyarısı: “Algı operasyonu yapılıyorsa kurban olmayalım. Komplo hazırlanıyorsa tuzağa düşmeyelim”

Abdülkadir Selvi, Ankara Emniyeti’nde üç üst düzey müdürün görevden alınmasının ardından ortaya atılan “Yeni 17-25” iddiaları hakkında yazdı: “Yerlikaya ile Ankara Başsavcılığı’nın titiz çalışma yürüttüğünden eminim. O nedenle iddiaları biraz ihtiyatla karşılayıp, gerçeklerin ortaya çıkması yönünde çaba göstermeliyiz. Bir algı operasyonu yapılıyorsa ona kurban olmayalım. Bir komplo hazırlanıyorsa onun tuzağına düşmeyelim.”

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu konuda titiz bir çalışma yürüttüğünden eminim. O nedenle iddiaları biraz ihtiyatla karşılayıp, gerçeklerin ortaya çıkması yönünde çaba göstermeliyiz.

Çünkü deliller savcılığın elinde. Serdar Sertçelik’in iddialarına konu olan görüşmelerin yapıldığı telefonlar başta olmak üzere tüm dijital materyallerin imajı alınmış durumda. Bunların incelemesi sonucu her şey ortaya çıkacak. Serdar Sertçelik’in iddia ettiği gibi kendisinden AK Partili bazı siyasetçilerin isimlerini vermesi istendi mi, istenmedi mi?

İKİ İSİM KİM

Bu olayda birkaç kritik nokta var.

1. Serdar Sertçelik’in yayınladığı ses kaydında Organize Şube’den Şevket Demircan, “Söylediğin iki isim vardı ya bahsetmiştin” diyor. Bu iki isim kim?

MÜDÜRLERİN TELKİNİ OLDU MU?

2. AK Partili siyasetçilerin isimleri ses kaydında değil, Serdar Sertçelik’in açıklamasında yer alıyor. Yine de imajları alınan dijital materyallerin incelenmesinde açığa alınan polis müdürlerinin bir telkini oldu mu?

ALGI OPERASYONU MU?

3. Bu soruyu neden sordum? Eğer bu iddialar tespit edilirse, cezalarını sonuna kadar çekmeleri gerekiyor. Yok eğer bu isimlere ilişkin bir delile ulaşılamazsa, bunlar sadece Serdar Sertçelik’in yayınladığı videodaki iddialardan ibaret kalırsa o zaman organize suç örgütünün bir algı operasyonuyla karşı karşıya kalmışız demektir.

AMAN DİKKAT

O yüzden aman dikkat diyorum. Soğukkanlı olarak gerçeğin ortaya çıkmasına yardımcı olalım ama bir algı operasyonu yapılıyorsa ona kurban olmayalım. Bir komplo hazırlanıyorsa onun tuzağına düşmeyelim.

BAHÇELİ’NİN TEPKİSİ

4. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepkisini dikkate almak gerekiyor. Eğer Bahçeli’nin işaret ettiği bir tehlike tespit edilirse süratle üstüne gidip hesabı sorulmalı. Yok eğer bir komploysa bunu akamete uğratmanın yolu, gerçeklerin ortaya çıkarılmasından geçiyor. Çünkü bazen algılar olguların önüne geçebilir. Olay çetelerle mücadeleden çıkıp, siyasi bir operasyona dönüşebilir. Bu tehlikeye karşı uyanık olmakta yarar var.

YURTDIŞINA NASIL ÇIKARILDI

5. Burada aydınlığa kavuşturulması gereken bir nokta da Serdar Sertçelik’in elektronik kelepçe takılı olmasına rağmen yurtdışına nasıl kaçtığı sorusudur.

Çok ciddi bir olayla karşı karşıyayız. Ama algı operasyonlarına alet olmadan gerçeğin ortaya çıkması için mücadele etmeliyiz. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın soruşturma ve tapelerin incelenmesinden sonra kamuoyuna önemli açıklamalar yapacağı söyleniyor. Bakarsınız müfettişlerin incelemesi ve savcılığın soruşturması sonucunda ortaya çıkacak gerçekler tüm algı operasyonlarını yıkacak kadar şaşırtıcı olabilir.

Sürprizi göz ardı etmeyin derim.”

- Advertisment -