Ana SayfaHaberler“Abramovich ve Ukraynalı barış müzakerecilerinde şüpheli zehirlenme belirtileri görüldü”

“Abramovich ve Ukraynalı barış müzakerecilerinde şüpheli zehirlenme belirtileri görüldü”

Rus oligark Abramovich ve Ukraynalı barış müzakerecilerinde Mart ayı başında zehirlenme semptomları görüldüğü iddia edildi. WSJ’ye konuşan kaynaklar, saldırıdan sürmekte olan barış görüşmelerini raydan çıkarmak isteyen Rusları suçluyor. Guardian’dan Shaun Walker’ın paylaştığı bilgiye göre ise Abramovich’in tedavisi Türkiye’de yapıldı.

Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar, Rus oligark Roman Abramovich ve Ukraynalı barış müzakerecilerinin Mart ayının başlarında şüpheli bir zehirli saldırının semptomlarını yaşadıklarını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Abramovich ve Ukraynalıların Kiev’deki bir toplantıdan sonra gözlerinde kızarma ve ellerinde-yüzlerinde deri soyulması gibi semptomlar yaşadıklarını söyledi. Durumları ise şu anda daha iyi.

WSJ’ye konuşan kaynaklar; saldırıdan sürmekte olan barış görüşmelerini raydan çıkarmak isteyen Rusları suçluyor.

The Guardian gazetesinden Shaun Walker, Twitter’dan yaptığı paylaşımda WSJ’nin haberini bir kaynağına doğrulattığını, Abramovich’in birkaç saatliğine görme yetisini kaybettiğini ve tedavisinin Türkiye’de yapıldığını yazdı.

Şüpheli saldırının nasıl gerçekleştiği henüz belli değil.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, 27 Mart Pazar günü yaptığı açıklamada, Abramovich’in Rusya’nın ülkesine karşı devam eden savaşı sırasında Ukrayna’ya yardım etmeye çalıştığını söylemişti.

Rusya geçmişte, Kremlin’in önde gelen muhaliflerinden Navalny’yi neredeyse öldüren de dahil olmak üzere farklı şüpheli zehirli saldırılarla suçlanmıştı.

- Advertisment -