Ana SayfaHaberlerGündemAdalet Bakanı’dan Cem Garipoğlu açıklaması: “Kamera görüntüleri, DNA testi sonucunda ölen kişinin...

Adalet Bakanı’dan Cem Garipoğlu açıklaması: “Kamera görüntüleri, DNA testi sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması taleplerine karşı noktayı koydu: “Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014'te soruşturma başlatıldı. Ölü muayenesi ve otopsi işlemleri uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldı. Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil.”

14 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği duyurulmasına rağmen hayatta olduğu ileri sürülmüş, ancak Karabulut ailesinin mezarın açılması için yaptığı başvuru Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmişti.

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok’un sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Garipoğlu’nun otopsisinin uluslararası protokollere uygun bir şekilde yapıldığını ve mezarın açılmasının şu anda hukuken söz konusu olmadığını söyledi.

Altınok’un yazısında ilgili bölüm şöyle:

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması tartışmalarına son noktayı koyması için yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u aradım.
Bakan, Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014’te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldığını söyledi.

2022 yılında Münevver Karabulut’un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildiğini anlattı.
Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe olmadığını belirten Tunç, “Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil” dedi.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2023/08/16/yahudi-olsam-antisemitizme-tepki-gosterir-miydim-arkadaslar

- Advertisment -