Ana SayfaHaberler“Adalet Bakanımız, muhalefete ‘Aile kavramında endişe edilecek bir şey yok’ demiş”

“Adalet Bakanımız, muhalefete ‘Aile kavramında endişe edilecek bir şey yok’ demiş”

Adalet Bakanı Bozdağ’ın başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini görüşmek için muhalefet partilerini ziyaretini değerlendiren Erdoğan: “Ailede herhangi bir sıkıntıya fırsat vermeyecek şekilde aile kavramını buraya yerleştirelim dedik. Bundan endişe etmiş herhalde muhalefet. ‘Sayın başkan aile kavramı ile ne demek istiyor’ falan demişler. Adalet Bakanımız ve yanında giden arkadaşlarımız, ‘Burada endişe edilecek, korkulacak, herhangi bir şey yok’ demişler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Panorama 25 Aralık Müzesi’nde düzenlenen “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” programında konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başörtüsü serbestisine anayasal güvence ve “ailenin güçlendirilmesi”ni içeren anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak CHP, HDP ve İYİ Parti’ye ziyaretlerinden bahseden Erdoğan, şunları söyledi:

“Yasal düzenleme ile muhalefetin önümüze geldiği bir dönemde biz bu yasal düzenlemeyi samimi bulmadığımız için gelin bu işi anayasal bir düzenlemeye taşıyalım ve olayı da sadece başörtüsü olayı olmaktan çıkartarak, hem onu sağlama alalım ama bir de bunun yanında aile konusunu da anayasal zemine oturtmak suretiyle ailede herhangi bir sıkıntıya fırsat vermeyecek şekilde aile kavramını buraya yerleştirelim dedik.

“Bundan herhalde endişe etmiş muhalefet. ‘Sayın başkan aile kavramı ile ne demek istiyor’ falan demişler.

“Adalet Bakanımız ve yanında giden arkadaşlarımız, ‘Burada endişe edilecek, korkulacak, herhangi bir şey yok’ demişler. Güçlü aile güçlü milletleri doğurur. Burada yapılması gereken de bu. Güçlü aileler oluşturalım ki güçlü millet olduğumuz ortaya çıksın. Bundan endişe etmeye gerek yok. Zayıf aile tipleri güçlü milleti zayıflatır. Biz buna fırsat vermek istemiyoruz. Onun için bu çalışmada gelin beraber, sizler bize ne katkıda bulunacaksınız ona göre biz bu katkılardan istifade etmek isteriz. Biz sabırla işin üzerine gidelim. Plan Bütçe müzakereleri bitirdikten sonra…

“Kadın ile erkek arasındaki tüm çizgiler ortadan kaldırıldığında kadının kendine ve insanlığa kattığı zenginlikleri devam ettirmek nasıl mümkün olacak? Bunu halletmemiz lazım. Bu hakikatlerden hareketle kadını hayatın her alanında desteklerken aileyi de en güçlü şekilde ayakta tutup, geliştirecek bir politika takip etmenin kararlılığı içerisindeyiz.

“Teklifini vermeye hazırlandığımız son Anayasa değişikliğiyle aile kurumumuza ve insan fıtratına yönelik tehditlerin önüne set çekmiş olacağız. Bu konuyla ilgili çalışmaları arkadaşlarımız kadın kollarıyla kararlı bir şekilde sürdürüyorlar. İnşallah ‘Türkiye Yüzyılı’nı da kadınlarımızla inşa edeceğiz.”

- Advertisment -