Ana SayfaHaberlerAdalet Bakanlığı’ndan “Adliye’de uyuşturucu partisi”yle suçlanan hakim açıklaması: “Açığa alındı, başka dosyadan...

Adalet Bakanlığı’ndan “Adliye’de uyuşturucu partisi”yle suçlanan hakim açıklaması: “Açığa alındı, başka dosyadan da ihraç edildi”

Adana Adliyesi’nden hakim Gül A. hakkında tehdit, rüşvet, Adliye’de uyuşturucu partisi yapma iddialarıyla soruşturma başlatılmıştı. Gül A., önceki görev yeri Edirne’de de mafya mensuplarıyla iş birliği içinde, aralarında AYM üyesi Selahaddin Menteş’in de bulunduğu bazı yargı mensupları hakkında FETÖ suçlamasıyla CİMER’e şikayet dilekçeleri yollanmasını organize etmekle suçlanmıştı. Adalet Bakanlığı: “Tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim Gül A, mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir."

Adana Adliyesi’nde görev yapan hakim Gül A. hakkında tehdit, rüşvet ve Adliye’de uyuşturucu partisi yapmak iddialarıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıkmıştı.

Gül A.’nın daha önceki görev yeri olan Edirne’de de bir organize suç örgütü davasına müdahale ettiği ve suç örgütü üyeleriyle birlikte aralarında AYM üyesi Selahaddin Menteş’in de bulunduğu bazı yargı mensupları hakkında FETÖ suçlamasıyla CİMER’den şikayet dilekçeleri verilmesini organize ettiği suçlamasıyla iddianame düzenlendiği medyaya yansımıştı.

Adalet Bakanlığı, çıkan haberler sonrası açıklama yaparak Gül A.’nın tehdit ve şantaj iddiaları nedeniyle açığa alındığını, başka bir dosya nedeniyle ise ihraç edildiğini duyurdu.

Bakanlık’tan yapılan açıklama şöyle:

“Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim Gül A, mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir.”

- Advertisment -