Ana SayfaHaberlerAdalet Bakanlığı’ndan geri adım: Selahattin Demirtaş’a görüş öncesi ve sonrası ayakkabı çıkartma...

Adalet Bakanlığı’ndan geri adım: Selahattin Demirtaş’a görüş öncesi ve sonrası ayakkabı çıkartma şartı kaldırıldı

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş için Adalet Bakanlığı dünden itibaren görüş için odasından çıkarken ve girerken kameralar eşliğinde ayakkabısını çıkartma şartı getirmişti. Bu uygulama üzerine görüşe çıkmayan Demirtaş için Adalet Bakanlığı geri adım attı ve Demirtaş’ın avukatları bu uygulamanın kaldırıldığını duyurdu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları Mahsuni Karaman ve Ramazan Demir dün yaptıkları açıklamada Adalet Bakanlığı’nın emriyle Demirtaş’ın görüş için odadan çıkış ve girişlerinde kameralar eşliğinde ayakkabısını çıkartma şartı getirildiğini duyurmuştu:

 “Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir”

Başta DEM Parti yönetimi olmak üzere farklı kesimlerden gelen tepkiler üzerine Adalet Bakanlığı bu uygulamada geri adım attı.

Demirtaş’ın avukatlarının bugün yaptığı yazılı açıklamada bu hukuksuzluktan vazgeçildiği duyuruldu:

“Müvekkilimiz Sayın Selahaddin Demirtaş’a avukat görüşü öncesi ve sonrasında dayatılan ayakkabı çıkartma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucunda vazgeçilmiştir.”

- Advertisment -