Ana SayfaHaberlerAdı yaşamı boyunca kadına şiddetle anıldı, Dünya Kadın Hakları Günü’nde “Yaşam Boyu...

Adı yaşamı boyunca kadına şiddetle anıldı, Dünya Kadın Hakları Günü’nde “Yaşam Boyu Onur” ödülü aldı

47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri 5 Aralık’ta dağıtıldı. Yaşamı boyuca kadına şiddet haberleriyle gündeme gelen İbrahim Tatlıses’in aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü de olan 5 Aralık’ta “yaşam boyu onur” ödülüne layık görülmesi sosyal medyada tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan sponsor Pantene, ikna edici olamadı.

47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri 5 Aralık’ta sahipleriyle buluştu. Törenin gerçekleştiği tarihin aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olması sebebiyle ödül alan bazı adaylar teşekkür konuşmalarında kadın haklarına da değindi.

“En iyi kadın şarkıcı” ödülünü alan şarkıcı Hadise, “Bugün Dünya Kadın Hakları Günü. Böyle bir günde bu kadar değerli bir ödül almak benim için çok değerli. Çünkü biliyorsunuz kadınlar konusu bende çok hassastır. Hiçbir zaman susmadım bu konuda, hiçbir zaman da susmayacağım. Bu sene çok fazla kadın öldürüldü, çok fazla kadın kaybettik. Bu ödülü, 2018’de de aynı şeyi söylemiştim, hayatları kısıtlanan kadınlar için alıyorum” dedi.

“En iyi kadın haber sunucusu” ödülünü alan haber spikeri Nazlı Çelik, “Burada bu ödülü alıyor almaktan son derece gururluyum ama bir kadın gazeteci olarak da sorumluyum. Çünkü sanıyorum son yıllarda içinde kadına şiddetin olmadığı tek bir haber bülteni bile hazırlayamadık, sunamadık. Oysa ki bu toprakların kadınları emekçidir, bu toprakların kadınları yardır, aşktır, anadır, yuvayı yapandır. Ben de o yüzden bu ödülü vurulan, ezilen, hor görülen, yaşamdan koparılan binlerce kadına adıyorum. Bu dünyada gülmeyen yüzleri öteki dünyada gülsün, ruhları şad olsun” dedi.

“En iyi yönetmen” ödülünü alan Masumlar Apartmanı dizisi yönetmenleri Çiğdem Bozali ve Çağrı Vila Lostuvalı da teşekkür konuşmalarını “Yaşasın kız kardeşlik!” diyerek tamamladı.

Adayların teşekkür konuşmalarında Dünya Kadın Hakları Günü’nü zikretmeleri ve kadına şiddete dikkat çekmeleri mutluluk vericiydi, ancak törenin ilerleyen dakikalarında kadına yönelik şiddet haberleriyle gündeme gelen İbrahim Tatlıses’e “yaşam boyu onur” ödülü verilmesi sosyal medyada tepki çekti.

Kullanıcılar tepkilerini dile getirdiler ve #panteneboykot heştegiyle törenin sponsoru Pantene’i protesto ettiler.

Bazı kadın platformlarından da tepkiler geldi.

Gelen tepkiler üzerine Pantene Instagram hasabından bir açıklama yaptı. Açıklamada markanın ödüllerin isim sponsoru olduğu, sponsorluk kapsamında markanın cinsiyet eşitliği gereği jürinin yüzde 50’sinin kadınlardan oluşması yönünde bir talebi olduğu, ancak ödül verilen isimlerle ilgili herhangi bir dahlinin olmadığı belirtildi.

Yapılan bu açıklama tepkileri sonlandırmadı. Sosyal medya kullanıcıları ve kadın platformları açıklamayı yeterli bulmadı.

https://twitter.com/duyguaslancom/status/1468529867696357378

Gelen tepkilerde Altın Kelebek Ödülleri’ni organize eden Hürriyet Kelebek’in adının geçmemesi dikkat çekti. Hürriyet Kelebek herhangi bir açıklama yapmadı.

- Advertisment -