Ana SayfaHaberlerGündemAdıyaman Valisi sağlık sebepleriyle ‘görevinden affoldu’: Tepki gösteren depremzedelere gülümsemişti

Adıyaman Valisi sağlık sebepleriyle ‘görevinden affoldu’: Tepki gösteren depremzedelere gülümsemişti

Depremden bir gün sonra “Adıyaman yalnız bırakıldı” diyen depremzedelere gülümseyen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar sağlık sebepleriyle görevinden affını istediğini açıkladı. Çuhadar’ın depremin olduğu gün “en az 100 bina yıkıldı” dediği Adıyaman’da ilerleyen günlerde yaklaşık 2 bin 500 binanın yıkıldığı tespit edildi. Bu sözlerin Adıyaman’daki deprem faaliyetlerinin yavaş yürümesinde etkili olduğu düşünülüyor. Erdoğan da geçen hafta ilk günlerdeki eksiklikler için Adıyamanlılardan “helallik” istemişti.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, valilik sosyal medya hesabından, sağlık sorunları nedeniyle ‘görevinden affını talep ettiğini’ açıkladı.

Çuhadar’ın depremden bir gün sonra “Adıyaman yalnız bırakıldı” diyen depremzedelere gülümsemesi tepkilerin büyümesine neden olmuştu.

O anlar sosyal medyada da büyük tepki çekmişti.

“En az 100 bina yıkıldı” dediği Adıyaman’da 2,500 bina yıkıldı

Çuhadar, depremin olduğu 6 Şubat’ta en az 100 binanın yıkıldığını söylemişti. Oysa depremden sonraki günlerde Adıyaman’da 2,500 civarında binanın yıkıldığı tespit edildi. İlk günkü o açıklamanın, Adıyaman’daki arama kurtarma ve depremle ilgili diğer faaliyetlerin yavaş yürümesinde etkili olduğu düşünülüyor.

Erdoğan Adıyaman’dan “helallik” istemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen hafta Adıyaman ziyaretinde “Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları nedeniyle ilk birkaç gün Adıyaman’da arzu ettiğimiz çalışmayı yapamadık. Bunun için sizden helallik istiyorum” diye konuşmuştu.

- Advertisment -