Ana SayfaHaberlerAdıyamanlılar, 6 Şubat 04.17’de duran saat kulesinin etrafında toplandı: “Sahipsiz memleket”

Adıyamanlılar, 6 Şubat 04.17’de duran saat kulesinin etrafında toplandı: “Sahipsiz memleket”

6 Şubat depreminde 8 bin 387 insanın hayatını kaybettiği Adıyaman’da binlerce insan depremin olduğu 04.17’de duran saat kulesine yürüdü. Yürüyüş sırasında “Sahipsiz memleket” sloganları atıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin gömüldüğü yeni mezarlık dolup taştı. Kimi kaybettiği torununa oyuncak bir ayı, kimi avukat olacak yeğenine bir cübbe, kimi ise okula başladığını göremeyen dedesine birinci sınıfta aldığı takdir belgesini getirdi.

6 Şubat depremlerinde 8 bin 387 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’da depremde yakınlarını kaybedenler, felaketin yıldönümünde yeni mezarlığa akın etti. Binlerce mezarın olduğu Adıyaman Yeni Mezarlığı’nda kabirlerin baş ucuna eşyalar bırakıldı. Kimi kaybettiği torununa oyuncak bir ayı, kimi biricik oğluna en sevdiği takımın formasını, kimi avukat olacak yeğenine bir cübbe, kimi ise okula başladığını göremeyen dedesine birinci sınıfta aldığı takdir belgesini getirdi.

çim, dış mekan, Hava fotoğrafçılığı, bitki içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

04.17’de ise Adıyaman Valiliği önünde toplanan binlerce kişi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve depremde duran Saat Kulesinin önünü kadar yürüdü. 

Yürüyüş sırasında “Sahipsiz memleket” sloganlar atıldı.

Depremin olduğu an 04.17de zamanın durduğu saat kulesi etrafında toplanan kalabalık, saat kulesine karanfil bıraktı. Binlerce kişi ellerindeki siyah beyaz balonları gökyüzüne gönderdi.

Sela okunarak, depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu.

- Advertisment -