Ana SayfaHaberlerDünyaAdları üzerinden NATO polemiği yürütülen İsveç ve Finlandiya’dan açıklamalar

Adları üzerinden NATO polemiği yürütülen İsveç ve Finlandiya’dan açıklamalar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasının askeri ve siyasi sonuçlarının olacağını söylemesinin ardından başlayan tartışmada söz sırası Finlandiya ve İsveç’in…

Zaharova’nın açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı da “NATO’ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya’ya kapılar açık” açıklamasında bulunmuştu.

Adları üzerinden yürütülen NATO polemiğine bugün (26 Şubat) İsveç ve Finlandiya da katıldı.

İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, İsveç’in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirterek NATO’ya girmeyi düşünmediklerini söyledi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise, Finlandiya’da NATO üyeliği konusundaki tartışmanın “Ukrayna’daki savaşın başlamasının ardından değiştiğini” söyledi. Bu konUda atılan tweet’lerde, “olgular değiştiğine göre görüşlerin de değişmesi gerekir” deniyor ve “Finaldniya’nın NATO’ya katılmasına kamuoyu deteğinin tavan yaptığı” ifade ediliyor.

Finlandiya ve İsveç, NATO üyesi olmamalarına rağmen Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı dünkü NATO Olağanüstü Zirvesi’ne gözlemci olarak katılmıştı.

- Advertisment -