Ana SayfaHaberlerAdli Tıp’tan 28 Şubat kararı: Hapis yatmalarının önünde engel yok

Adli Tıp’tan 28 Şubat kararı: Hapis yatmalarının önünde engel yok

28 Şubat davası kapsamında hüküm giyen, aralarında Çevik Bir’in de bulunduğu 7 eski general hakkında Adli Tıp Kurumu’na yapılan başvuru olumsuz sonuçlandı. Henüz Adli Tıp Kurumu’na sevki yapılmayan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, başvurusu reddedilen 7 kişi arasında yer almıyor.

Kumpas Mağdurları Dayanışma Derneği (KUMPASDER), Adli Tıp Kurumu kararının üzerine yayımladığı açıklamada davanın bir kumpas olduğunu öne sürerek şunları kaydetti: “Yaşadığımız acılardan edindiğimiz deneyimle, bir kez daha gecikmiş adaletin adalet olmadığını, bir gün adaletsizlik yapanların da adalete ihtiyaç duyacaklarını, insan hayatının geri dönüşünün olmadığını ve hiçbir şeyle telafi edilemeyeceğini; sanıklar için Anayasa Mahkemesine yapılan ‘Hak İhlali’ başvurusunun ivedilikle ele alınıp değerlendirilmesini saygıyla, bütün kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Erdoğan 28 Şubat’ı affeder mi?

28 Şubat hükümlülerinin ağustos ayında Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları tedbir başvurusu da olumsuz sonuçlanmıştı.

28 Şubat Davası geçtiğimiz Ağustos ayında Yargıtay’ın 14 sanık hakkında verilen cezaları onaması sonucu tamamlanmış, Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu hükümlüler cezaevine gönderilmişti.

28 Şubat hükümlülerinin yaşlarının ileri olması ve çeşitli sağlık problemlerinin bulunması, kamuoyunda Cumhurbaşkanı affı tartışmasını başlatmıştı.

Hükümete yakın köşe yazarları Nagehan Alçı ve Şebnem Bursalı, 28 Şubat hükümlüleri için Cumhurbaşkanı’nın af yetkisini kullanmasını öneren yazılar yazmış, Akit ise af tartışmalarına ilişkin “Darbeciyi affedeni millet affetmez” manşetiyle çıkmıştı.

Son yıllarda Cumhur İttifakı’nı destekleyen konuşmalarıyla dikkat çeken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Cumhurbaşkanı’nın 28 Şubat hükümlüleri için af yetkisini kullanmasını talep ederek, “Erdoğan hükümeti FETÖ’yü içeri atarak 28 Şubat’ı sürdürüyor. 28 Şubat FETÖ’ye karşıydı. Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Şubat’tan tutuklanan generallerimizle ilgili af yetkisini kullanmalıdır. Bu Cumhurbaşkanına da bir itibar kazandıracaktır” demişti.

- Advertisment -